Klasse 10A fra Leknes besøkte fylkeshuset i Bodø

nfk

Klasse 10 A fra Leknes ungdomsskole lærte om lokaldemokrati og hvordan fylkeskommunen styres.

Til sammen 18 elever, én lærer og tre foreldre var med på klasseturen til Bodø. Turen til Bodø ble innledet med Bodø/Glimt-kamp på Aspmyra søndag sammen med 6000 elleville fans. Opplevelsen ble ikke mindre av at Bodø/Glimt i storform vant kampen mot Kristiansund hele 5-0.

Mandag gikk altså turen til fylkeshuset, der politikk og demokrati stod på dagsorden. Det var Åshild Opøyen på fylkestingets kontor og tidligere medlem i Ungdommens fylkesråd i Nordland , Tobias Remmen Pettersen, som stod for undervisningen. Det var en engasjert gjeng som fikk høre mer om hvordan demokratiet fungerer på regionalt nivå.

Siste dag på Bodø-turen er nok rosinen i pølsa for mange av ungdommene: Da fikk de nemlig treffe Bodø/Glimt-spillerne på Aspmyra før lagets avreise til Zurich. Fine opplevelser for fine ungdommer fra Lofoten – flotte Nordlandsambassadører!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.