Fredrik Græsvik om livet i krig og konflikt i ny podkast

bauer

Å oppleve granater som faller ned bare meter unna deg. Å plutselig havne midt i et terrorangrep mot hotellet du bor på. Å møte mennesker som har mistet alt. Både hjemmet sitt og barna sine

Dette er bare noe av det den erfarne reporteren Fredrik Græsvik tar oss med på i den nye podkastserien «Fredrik Græsvik – Med egne øyne».

Fredrik Græsvik har vært tett på når vår nylige verdenshistorie har blitt skrevet, blant krigere, opprørere, terrorister og statsmenn. Og ikke minst ofrene. Helt vanlige folk som får livene sine endevendt i kyniske maktspill.

– Tretti år inn og ut av krigssoner, først for Forsvaret og senere for TV 2, har tatt på. Menneskene jeg har møtt og frykten jeg selv har følt er noe jeg har med meg videre, sier Græsvik.

Livet som utenriksreporter har ført Græsvik tett på, noen ganger litt for tett på. Som da han var på Serena Hotel i Kabul idet væpnede terrorister gikk til angrep, og da han stod på et hustak i Gaza mens israelske raketter la bygningene rundt i ruiner.  Opplevelser som har satt varige spor i Græsvik.  

– For meg har det alltid vært viktig å holde liv i de dramatiske historiene jeg har vært vitne til, også når TV-kameraene rettes i en annen retning. Derfor har jeg skrevet bøker. Podkasten gir meg mulighet til å nå ut til et enda større publikum, sier han.

TV2s Fredrik Græsvik har over 30 år bak seg som utenriksreporter, og har gitt ut flere bøker med sine erfaringer og refleksjoner fra konfliktområdene han har beveget seg i. Græsvik sto også bak den kritikerroste tv-serien «Til bords med fienden», der åpne fiender i verdenskjente konflikter måtte dele et måltid sammen. Med denne podkasten sluttes sirkelen:

– Jeg startet min journalistiske karriere i radio. Det er fantastisk spennende å jobbe på denne måten igjen. Jeg har møtt mennesker som har delt sine mest dramatiske øyeblikk. Gjennom podkasten får jeg mulighet til å holde liv i disse viktige fortellingene, sier han.        

Podkastsjef i Bauer Media, Øystein Weibell, er imponert over Græsvik.

– Hva denne mannen har opplevd er nesten ikke til å tro. Det høres kanskje ut som en klisjé, men av og til overgår virkeligheten fantasien. Græsvik klarer på en nøktern og empatisk måte å dele sine opplevelser, som om vi som hører på selv er med der det skjer, sier Weibell.

«Fredrik Græsvik – Med egne øyne». Premiere 26.10. Podkasten er gratis og tilgjengelig overalt hvor du lytter til podkast.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.