To av fem i Nord-Norge opplever problematisk bakrus

alkohol

Sommer er høytid for nordmenns alkoholinntak, og to av fem i Nord-Norge opplever redusert form dagen derpå viser en fersk undersøkelse. Blant de mellom 18 og 34 år svarer over halvparten at de opplever bakrus dagen etter å ha drukket alkohol, opplyser Bodøposten.

Undersøkelsen som er gjort av analysebyrået YouGov for norske Zobrius Pharma viser at det nord-norske alkoholkonsumet gir konsekvenser også utover egen form dagen etter. Undersøkelsen avdekker at nesten hver fjerde i Nord-Norge også opplever at egen produktivitet reduseres dagen etter at de har drukket alkohol, og mer enn én av ti sier det er sannsynlig at de blir hjemme fra arbeid dagen derpå.

– Det er ingen tvil om at alkohol skaper utfordringer både for enkeltindivider og arbeidslivet. Det at såpass mange opplever at form og produktivitet reduseres kan være noe av grunnen til at alkoholkonsumet er større om sommeren enn resten av året, sier Steinar Ask Magnussen, administrerende direktør i Zobrius Pharma.

Les hele saken her.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.