ofg

Noe av det sunneste du kommer til å spise i julen

Julen er tiden for god mat og hygge, og den tradisjonelle maten står sterkt blant de fleste. Ofte får vi høre at julen er tiden for fråtsing og usunne måltider. Men det... Les mer »
julelys

20 hjemmeulykker i Nordland hver dag frem mot jul

Dagene frem mot helgen er høytid for å pynte til jul, både inne og ute. Slik kan du unngå å havne på legevakten. – Få ting er kjedeligere enn å skade seg... Les mer »
team arbeidsplass

Kun 2 av 10 nordlendinger får tilrettelagt for sunne valg på jobb

Verdens helseorganisasjon anser arbeidsplassen som en viktig arena for helsefremmede programmer, hvor blant annet tilrettelegging for sunne matvalg og aktivitet inngår. Likevel er det få bedrifter som tilrettelegger for de ansattes helse... Les mer »
sykehus doktor

Samler Nordland i kamp for sykehusene

Fylkesrådsleder Svein Øien Eggesvik inviterer alle Nordlands-ordførerne til møte etter at Helse Nord la fram sitt administrative utkast til store omveltninger i helsetilbudet for nordlendingene. – Dette er for viktig til å... Les mer »
lege

FrP: Stopp nedbygningen av sykehustjenestene i Nord-Norge!

Bård Hoksrud, helsepolitisk talsperson i FrP, er sterkt bekymret for fremtiden til pasientene i Nord-Norge etter ledelsen i Helse Nord i dag fikk anbefalinger om store kutt i helsetilbudet. Han mener det... Les mer »
mat pleie sykehus

Støtter Helgeland Rehabilitering i Sømna

– Helgeland Rehabilitering i Sømna har siden 1980- tallet gitt et godt tilbud av spesialisert rehabilitering til innbyggerne på Helgeland. Dette har vært et viktig tilbud nært der folk bor, og dette... Les mer »
gjensidige

Helse Nord: Utreder fjerning av akutt- og fødeavdeling ved sykehuset i Rana

I slutten av september avslørte NRK innhold fra et internt arbeidsdokument, hvor man så på mulighetene for å fjerne flere akuttsykehus i Nord-Norge. Nå ser arbeidsgruppen på akutte og planlagte funksjoner i Helse... Les mer »
grønnsaker

Eksperter slår alarm; Vi spiser alt for lite frukt og grønt!

I dag legger Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) frem ferske tall som viser at andelen som spiser “5 om dagen” er på rekordlavt nivå. Eksperter er svært bekymret for nordmenns kosthold.... Les mer »
lo

LO mobiliserer for trygg luftambulanse

– Vi ønsker en robust og pålitelig luftambulanse i hele landet. Det betyr at vi ikke kan ha anbudsutsetting, sier Sissel M. Skoghaug, 1. nestleder i LO. Grunnen til at LO advarer... Les mer »
lege

Volvat etablerer fastlegetjenester i Rana

Fra neste år vil den private leverandøren av helsetjenester, Volvat, etablere avdeling i Mo i Rana. Volvat vil tilby sykehustjenester på sikt, opplyser NRK. Tilbudet etableres i samarbeid med Rana utvikling, Rana... Les mer »