nfk

Livsviktig støtte til frivillige organisasjoner i Nordland

Fylkesrådet i Nordland har fordelt driftstøtte til fire frivillige organisasjoner med avtale. – En sterk og mangfoldig frivillig sektor betyr mye for trivsel, velferd, demokrati og deltakelse i samfunnet. Driftsstøtten bygger opp under... Les mer »
tannlege

Halv pris på tannlege for alle mellom 23 og 26 år i Nordland

Tidligere har alle 21- og 22-åringer fått halv pris på tannbehandling i den offentlige tannhelsetjenesten. Fra 1. januar 2023 ble tilbudet utvidet til også å gjelde alle mellom 23 og 26 år.... Les mer »
tremøbler

Ny undersøkelse: Bruk av tre i innredning er bra for helsa

I en ny undersøkelse kommer det frem at mange er positive til å innrede med trevarer, og at synlig treinteriør gir et godt psykososialt miljø. – Folk er jevnt over kjempepositive til... Les mer »
hjemmespa

Ny norsk undersøkelse: 8 av 10 onanerer!

Det å tilfredsstille seg selv har vært tabubelagt i mange år, spesielt blant kvinner. – Alle bør onanere, og vi må ha mer fokus på nytelse, sier sexolog. I en ny undersøkelse... Les mer »

Gjør det enklere å søke om helse- og omsorgstjenester i Rana

En ny og brukervennlig digital løsning der innbyggere kan søke om helse- og omsorgstjenester, er på plass, opplyser Rana kommune. Digitale Helgeland har sammen med Rana og 15 andre kommuner på Helgeland... Les mer »
oppskrifter mat

Mat fra bunnen og egendyrkede grønnsaker: Dette er mattrendene i 2023

Kulinarisk ansvarlig i HelloFresh, Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, ser fremover i det nye året og spår matrender og spisevaner for 2023.  Nå som vi har gått inn i 2023, ventes mange nye,... Les mer »
gunnar andreassen

Frykter enda flere unge uføre

Andelen uføre i samfunnet gikk litt ned i fjor. – Men blant de aller yngste øker andelen. Mange av dem sliter med psykiske lidelser. Det sier rådgivende lege i Frende Forsikring, Helge... Les mer »
matbutikk

Ikke gå i disse slankefellene!

Er du en av de som ønsker å kickstarte det nye året med å gå ned i vekt? Da er du ikke alene. Mediene florerer av reklamer for et sunnere liv og... Les mer »
grønnsaker

Det beste kostholdet for immunforsvaret

Det kan virke som at halve staben ligger med korona eller influensa i disse dager. Er det noe du kunne spist mer av for å unngå å bli syk eller bli fortere... Les mer »
cv mal

Ny studie: Konflikter på jobb kan gi økt sykefravær

En fersk studie viser at arbeidstakere som har konflikter med kollegaer eller leder oftere får sykefravær. – Funnene er ikke overraskende, sier Atle Torp, juridisk rådgiver i Simployer. Torp er ukentlig i... Les mer »