fagforbundet

Høyesterettsdom i kreftsak avdekker alvorlig hull i regelverket

I 15 år jobba Henry Sørensen som røykdykker. Så fikk han kreft. Fagforbundet har tatt kampen for å få kreften godkjent som yrkessykdom helt til Høyesterett, men en nedslående dom viser at... Les mer »
pr-o

17 prosent av par i Nordland krangler om kostholdet

Ifølge en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Herbalife Nutrition, svarer 17 prosent par i Nordland at de krangler om kostholdet. – Ulike mål, snikspising og økonomi kan fort skape gnisninger... Les mer »
halloween

Skummelt mye matsvinn av gresskar

Oktober er høysesong for gresskar og mange kjøper det i forbindelse med feiringen av Halloween. Det er uhyggelig hvor mange gresskar som havner i søpla fordi mange glemmer at gresskar er mat!... Les mer »
happn

Rosa sløyfe-aksjonen oppretter puppeprofil på happn

I oktober startet Brystkreftforeningen og Kreftforeningen sin velkjente Rosa sløyfe-aksjon. I datingappen happn er dette synlig som en profil der brukerne blant annet blir oppfordret til å bli kjent med puppene sine. ... Les mer »
vipps

TV-aksjonen: Nordland vippset 4,7 millioner

I løpet av TV-aksjonen søndag ble det samlet inn over 260 millioner kroner. 4,7 av dem ble vippset av nordlendinger. Årets TV-aksjon gikk til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp... Les mer »
Helse Sør-Øst

Har tatt imot over hundre pasienter fra Ukraina

Hittil er det evakuert 103 pasienter til Norge gjennom Medevac-ordningen. 45 av disse pasientene har fått eller får behandling ved sykehusene i Helse Sør-Øst. Helsetjenesten har gitt pasientene livreddende behandling for alvorlige... Les mer »
læring lærer klasse

Pårørendeskole for demens i Selfors

Pårørendeskolen høsten 2022 vil være 4 tirsdager i november. Undervisningen vil være på Selfors sykehjem, stua i 2.etasje, oppstart kl. 18.00, opplyser Rana kommune. Her er tidspunktene høsten 2022: 08.11.22 – Undervisning... Les mer »
gjensidige

Fylkestinget bekymret for sykehusene i nord

Den vanskelige økonomiske situasjonen Helse Nord RHF står i bekymrer fylkestinget. Spesielt er uroen stor for sykehustilbudet til befolkningen på Helgeland. Det er nå full enighet i fylkestinget om at det må... Les mer »
fobi

20.000 samtaler hittil i år om selvmordstanker

Kirkens SOS passerte denne helgen samtale nr 20.000 hittil i år med mennesker som sliter med selvmordstanker. Volumet og andelen samtaler med dette som tema er omtrent som på samme nivå som... Les mer »
mat pleie sykehus

300 millioner til å styrke psykisk helsevern

Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse (LPP ) er glad for at det bevilges 300 millioner kroner til å styrke psykisk helsevern, men er svært skuffet over at pårørende er budsjettapere. Over... Les mer »