sommer

Kjerringråd fortsatt utbredt i Nordland: Dette gjør du om du blir solbrent

Fellesferien er i gang og mens mange av oss pakker med solkremen, forventer 1 av 4 nordlendinger å bli solbrent i løpet av sommeren. I tillegg florerer det av kjerringråd på nettet... Les mer »
uio

10 år etter 22. juli: Frivillige hjelpere var mer sårbare enn profesjonelt innsatspersonell

Hvordan gikk det egentlig med de som bidro til hjelpearbeidet under og etter terrorhandlingene 22. juli 2011? De var profesjonelt innsatspersonell fra helse, brann og politi, men også naboer til Utøya og... Les mer »
jorden

Fikk 220 millioner etter avlyste reiser i korona-tiden

Tryg Forsikring har behandlet 55.000 reiseforsikringssaker i forbindelse med korona-pandemien. Til sammen har kundene fått utbetalt 220 millioner kroner i reise-erstatninger de siste 15 månedene. – Mange har nok oppdaget betydningen av... Les mer »
munnbind

Smittede har oppholdt seg i Rana

Rana kommune har fått varsel om at to personer på gjennomreise har testet positivt for covid-19 i annen kommune. De to smittede har oppholdt seg i Rana i perioden 18. til 20. juni. Smittesporing... Les mer »
Riksrevisjonen

Én innbygger – én journal: Omfattende kritikk av helsemyndighetene

Helsemyndighetene har ikke styring og kontroll på IT-satsingen Én innbygger – én journal og reglene for anskaffelser er brutt, viser Riksrevisjonens nyeste undersøkelse. – Én innbygger – én journal er viktig for fremtidens helsetjenester... Les mer »
Foto: Helgelandssykehuset Sandnessjøen

Sykehuskrangel kan ha gått utover pasientene på Helgeland

Helsetilsynet mener sykehuskrangelen og frykt blant ansatte kan ha gått utover pasientene på Helgeland. Helse Nord-direktøren mener det er alvorlig at interne konflikter kan ha påvirket pasientsikkerheten, opplyser NRK. – Slik vi... Les mer »
legeforeningen

Legeforeningen fraråder bruk av Janssen-vaksinen

Gitt smittesituasjonen og snarlig tilgang på mer forsvarlige alternativer, er den faglige vurderingen at Janssen-vaksinen ikke bør brukes, opplyser Sykdomsportalen. – Vi står fortsatt på vår faglige vurdering og fraråder bruk av... Les mer »
snus

Fersk undersøkelse: 3 av 10 unge snusere vil slutte, men får det ikke til

Til tross for høyt antall snusbrukere, er det lite oppmerksomhet rettet mot snusslutt. Nå ser det ut til at unge både vil slippe avhengigheten, er lei av å sløse penger og redd... Les mer »
leker barn

Grønt nivå i skoler og barnehager i Meløy

Mandag 31. mai åpner skole og barnehager i Meløy på grønt nivå. Dette tilsvarer en tilnærmet normal drift,  med fortsatt fokus på smittevern, opplyser kommunen. Fra nytt barnehageår, med start 23. august begynner... Les mer »
munnbind

Hamarøy kommune tilbake til normalen

Fra midnatt, natt til 27. mai går Hamarøy kommune inn på trinn 2 i Norges gjenåpningsplanen, med unntak av anbefalingen om innenlandsreiser som endres fra 21. mai. – Smittesituasjonen i Hábmera suohkan – Hamarøy... Les mer »