Forebygging av drukninger: Årets viktigste dag

svømme bad

25. juli er FNs Verdensdag for å forbygge drukninger. I Norge får eldre testet sin livredningskompetanse i regi av Norges Livredningselskap. 

– Dette er en av de viktigste dagene i året for det drukningsforebyggende arbeid, sier president Claire Ann Alfonso i Norges Livredningselskap (NLS).

I Norge markerer Norges Livredningsselskap på mandag 25. juli fra 12.00-18.00.

Søkelys på forebygging
FN og Norges Livredningsselskap ønsker å sette søkelyset på forebygging av drukning og å redde menneskeliv. Det er mandatet til Norges Livredningselskap.

– Vi ønsker at dagen skal være en påminnelse om at kunnskap kan redde menneskeliv, sier hun.

I fjor druknet det 88 mennesker. Første halvår druknet 33 mennesker, ifølge RS.

Eldre i fokus
Drukningsstatistikken viser at de fleste som drukner er voksne. NLS ønsker å sette ekstra søkelys på denne gruppen under markeringen i år.

NLS oppfordrer alle over 50 år til å teste hvor godt de virkelig behersker vannet.

– Hvor god er du egentlig til selvberging og svømme? spør president Alfonso.

I trygge omgivelser inviterer NLS deg til å møte opp 25. juli på én av strendene i Oslo-området hvor det er strandlivreddere i sommeren. Kontakt hovedbasen til Strandlivredderne på Huk, Operastranda, Sørenga, Hvervenbukta eller Ingierstrand.

– Her kan du få testet svømmeferdighetene, og samtidig få oppfriskning, eller enkel opplæring i livredning og selvberging i vann, sier presidenten. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.