pils

Forskning: Faller utenfor hvis man ikke drikker

Typisk norsk? En kvinne ble spurt på jobbintervju om hijaben hindret henne i å delta på julebord. En ny artikkel ser nærmere på hvilken rolle alkohol spiller i tilhørighet og utenforskap blant... Les mer »
fest alkohol

Festplaner? Slik unngår du å plage naboen

I høytiden som kommer er det nok mange som vil feire litt ekstra. I borettslag og sameier der man gjerne bor tett, er det lurt å ta noen forholdsregler før man inviterer... Les mer »
nofima

Sider på nyttårsaften? Stort smakspenn for norsk sider

Norsk siderproduksjon har hatt en formidabel utvikling. Kvaliteten er høy og smaksmangfoldet stort. Det viser bedømminger gjort av Nofimas smaksdommere. Nofimas sensoriske dommere vurderte totalt 25 norske sidere. 14 fra Hardanger og... Les mer »
julemat

Flest kvinner dropper alkohol foran barna

Annenhver kvinne lar være å drikke alkohol når de feirer jul med barn. – Snakk sammen og bli enige om alkohol før julemiddagen, oppfordrer Ragnhild Kaski, generalsekretær i Av-og-til. I en ny... Les mer »
julenissen

Advarer gavmilde nordmenn: – Dropp vin i gave

Åtte av ti har fått vin, og fire av ti har fått sprit i gave de siste årene, viser nye tall. – Det kan i verste fall gjøre jula tøff for barna... Les mer »
carlsberg

Nordmenn demper psykiske plager med alkohol

1 av 5 har brukt alkohol fordi de har vært nedstemt, stresset eller for å dempe personlige problemer. – Kan gjøre vondt verre, advarer alkovettleder. Tallene kommer frem i en undersøkelse gjennomført... Les mer »
øl alkohol

Flere enn to av fem i Nordland mener det drikkes for mye alkohol foran barn

Alkovettorganisasjonen Av-og-til har en klar oppfordring etter ferien: – Ta grep om du har vært bekymret for et barn i sommer, sier generalsekretær Ragnhild Kaski. Det drikkes generelt for mye alkohol foran... Les mer »
alkohol sommer

Én av fire foreldre har vært brisen foran barna

– Barn merker raskt at voksne har drukket, og blir utrygge lenge før det er snakk om fyll og bråk, sier Ragnhild Kaski i Av-og-til. Sommeren er den tiden på året nordmenn... Les mer »
alkohol

To av fem i Nord-Norge opplever problematisk bakrus

Sommer er høytid for nordmenns alkoholinntak, og to av fem i Nord-Norge opplever redusert form dagen derpå viser en fersk undersøkelse. Blant de mellom 18 og 34 år svarer over halvparten at... Les mer »
mat alkohol

Kvinners alkoholvaner: Fra helgefylla til vinsmaking

For kvinner rundt tretti blir hjemmet en sentral arena for drikking. – Endringen i drikkemønster er en del av å tilpasse seg det fremtidige livet som mødre, viser ny forskning fra Høgskulen... Les mer »