Odd Fellow samler inn penger til ny redningsskøyte i Bodø

odd fellow 106 bodin

Odd Fellow logen i Norge har siden 2016 samlet inn penger for å få bygd et nytt fartøy til Redningsselskapet. I Bodø har blant annet loge 106 Bodin gått ut til flere næringsdrivende for å søke støtte direkte. Og de som da har valgt å gi mer enn kr 5 000,- har fått en egen plakett for å vise sitt engasjement.

Et av selskapene som har svart positivt på dette er forsikringsselskapet Nordlys. De har siden 1919 forsikret store og små fartøyer, og er med sitt hovedkontor i Bodø et av de største sjøforsikringforeningene i Norge.

Nordlys Forsikring har gjennom sitt bidrag på kr 50 000,- vært med på å gi de sjøreisene langs Nordlands kyst et bedre tilbud enn dagens fartøyer gir. Den nye redningsskøyten MS Odd Fellow III skal ha sin hjemmehavn i Bodø, og vil etter en visningstur langs kysten ankomme byen 25. mai 2019.

– Nordlys forsikring har et har et stort engasjement for sikkerheten til sjøs, og det var et unisont styre som stemte ja til å støtte Odd Fellow sin landssak, sier styreleder Olav Martin Jentoft jr.

– Vi har alltid hatt et profesjonelt og godt samarbeide med Redningsselskapet, supplerer adm.direktør Terje Haugvik.

Andre bidragsytere som har svart positivt til forespørselen fra loge 106 Bodin er: Bodø kommune: kr 50 000,-, Nordland fylkeskommune: kr 25 000,-, ØkonomiBistand: kr 25 000,-, Coop Nordland: kr 10 000,-. I tillegg er det flere som har bidratt med mindre beløp.

Odd Fellow har på landsbasis samlet inn ca 24,5 millioner til det nye fartøyet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.