natt tog

5 av 10 vil ha flere parkeringsplasser i handlerushet

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 49 prosent av bilister at det er for få parkeringsplasser rundt kjøpesentrene på de travleste handledagene. – Det er langt flere større biler i... Les mer »
if

En av tre har ikke sjekket brannslokkeren

5 prosent av nordmenn innrømmer at de ikke har brannslokningsapparat i boligen, viser ny undersøkelse. Hver tredje som har brannslokker, slurver med ettersynet av den. Det er YouGov som har gjennomført spørreundersøkelsen... Les mer »
fartsgrense

Flere kjører på sommerdekk i snøvær

Sist vinter hadde 13,6 prosent av bilene som var inne til skadetaksering hos If sommerdekk på bilen. Det er en økning på 7,3 prosentpoeng fra vinteren før. Tallene baserer seg på skadetaksering av... Les mer »
fartsgrense

– Mange betaler for bortkastet ladestrøm

Å lade bilen med stikkontakt er ikke bare mer brannfarlig enn å bruke ladeboks. – Opp til 30 prosent av strømmen kan gå tapt fra støpselet til bilen din. Det blir dyrt... Les mer »
if

Langt flere p-bulker så langt i år

Bulking og bilskader på parkeringsplasser og p-hus har økt med 20 prosent første halvår i år, viser skadetall fra forsikringsbransjen. De seks første månedene i år fikk forsikringsselskapene meldt inn 16 053... Les mer »
reiser

Streik og bagasjekaos skapte reisestorm i sommer

Streik og bagasjekaos. Tryg Forsikring hadde over dobbelt så mange reisesaker i sommer som i fjor. – Aldri før har vi hatt så mange saker med forsinket bagasje, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i... Les mer »
gjensidige

1 av 3 i Nordland forstår ikke et sjøkart

I Nordland svarer 31 prosent av båteierne at de har en dårlig forståelse av sjøkart, mens 62 prosent mener de leser sjøkart svært godt eller ganske godt, opplyser Bodøposten. – Gjensidige har... Les mer »
if

Kraftig vekst for If tross urolighetene i verden

If fortsetter å levere et meget sterkt resultat og har en premievekst på 8,4 prosent i andre kvartal. Våren og sommeren 2022 har vært preget av volatile markeder, at forsikring har blitt... Les mer »
biler speed

Flere kjører på bilferie til utlandet enn før korona

Så langt i sommer har det vært nesten 15 prosent flere skader på norske biler i utlandet enn sommeren før pandemien, ifølge forsikringsselskapet If. «Bil for fly» er en del av grunnen.... Les mer »
gjensidige

Mange bilførere forstyrres av bilens berøringsskjerm

Av de som har bil med berøringsskjerm, innrømmer nærmere halvparten at den har tatt oppmerksomheten bort fra veien og bilkjøringen.  I en fersk undersøkelse Ipsos har gjort for Gjensidige svarer 43 prosent... Les mer »