Redningsselskapet

Flere SAR-oppdrag for Redningsselskapet i Nordland

Med de to rekordsomrene 2020 og 2021 fortsatt friskt i minne, ble oppdragssommeren 2023 en mer normal sommer. I Nordland har det vært en svak nedgang i antall oppdrag for Redningsselskapet. Antall... Les mer »
svømme bad

89 druknet i fjor: Frykter ny ulykkesommer

Antallet drukningsulykker økte med 17 prosent i fjor. – Pilene pekte i feil retning. Det sier rådgivende lege i Frende Forsikring, Helge Skjerven, om tallene fra Redningsselskapet. De 89 drukningsulykkene i 2022 skjedde... Les mer »
redningsselskapet

45 prosent vet ikke at oppblåsbare redningsvester må sjekkes

45% vet ikke at man skal sjekke oppblåsbare redningsvester, det viser en nasjonal spørreundersøkelse Redningsselskapet nylig fikk utført av InFact. I år inviterer Redningsselskapet hele Norge til å bli med på Sjekk... Les mer »
odd fellow redningsselskapet

15 personer druknet i juli

14 menn og én kvinne druknet i juli. Så langt i år har 48 personer omkommet i drukningsulykker, ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk. – Fellesferiemåneden juli er som regel den måneden med flest drukningsulykker.... Les mer »
slaeger

Ny undersøkelse: Kun halvparten bruker redningsvest på kjæledyret

Selv om mange kjæledyr er gode svømmere, kan de få panikk dersom de faller over bord. En ny undersøkelse viser at kun halvparten av de som har med kjæledyret på båttur, bruker... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet frykter svekket beredskap langs kysten

Sterk økning i drivstoff og energipriser gjør at Redningsselskapet frykter at kystberedskapen svekkes om ikke Stortinget bevilger ekstra midler i revidert nasjonalbudsjett. Redningsselskapet forventer til sammen 25 millioner i årlige økte strøm- og... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet styrker den frivillige redningstjenesten før sommeren

Båtsesongen er i gang, og varmt vær flere steder i landet gjør at mange legger ut på tur. Nå allierer Redningsselskapet seg med flere frivillige organisasjoner for å styrke den norske redningstjenesten.... Les mer »
redningsselskapet

75 mennesker druknet i 2021

75 personer omkom i drukningsulykker i 2021. Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk er det en nedgang på 14 % sammenlignet med i fjor. Hele 60 % av de som omkom var 60 år eller... Les mer »
odd fellow redningsselskapet

Redningsselskapet: – Syv personer druknet i november

Fem menn og to kvinner omkom i drukningsulykker i november. Så langt i år har 76 personer druknet i Norge, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. På samme tidspunkt i fjor hadde 82 personer druknet.... Les mer »
Redningsselskapet

Redningsselskapet krever nullvisjon for drukningsulykker

Det var klar tale under representantskapsmøtet til Redningsselskapet i helgen: Den nye regjeringen må etablere en nasjonal nullvisjon for drukningsulykker og en tiltaksplan for drukningsforebygging. Organisasjonen krever nå at myndighetene prioriterer forebyggende sjøsikkerhet på lik linje med trafikksikkerhet. Tiden er inne... Les mer »