Sterk tro på fremtidens arbeidstakere

rama

Norske ledere og arbeidstakere er samstemte. Over 9 av 10 har tro på at unge arbeidstakere kan bidra til å løse utfordringene i fremtidens arbeidsliv.

Årets RAMA (Randstad Arbeidsmarkedsanalyse) er den 23. i rekken, og har denne gangen sett nærmere på tillit og tiltro i norsk arbeidsliv. 1000 ledere og 1000 arbeidstakere har reflektert rundt utfordringene og mulighetene som vil prege arbeidslivet i fremtiden. Funnene er krystallklare på spesielt ett punkt: Vi har sterk tro på at dagens unge arbeidstakere kan bidra til å løse utfordringene i morgendagens arbeidsliv. Administrerende direktør i Randstad, Eivind Bøe, synes tallene er svært gledelige.

Les også:  Norge og Storbritannia er enige om en bilateral fiskeriavtale for 2023

– Dagens unge jobber hardt, er vant til omstilling og endring, og har en teknologisk forståelse som sitter i fingerspissene. Denne gruppen vil være bærebjelken i morgendagens arbeidsliv, og at de scorer så høyt i tillit blant resten av arbeidsstokken er selvsagt gode nyheter for fremtiden, sier Bøe.

Tallenes tale er også tydelige når det gjelder dagens ungdom sammenlignet med de foregående generasjonenes ungdommer. Hele 7 av 10 opplever nemlig at de har større tiltro til dagens ungdom, sammenlignet med hvordan tidligere generasjoner hadde tro på ”sin tids” ungdom.

Les også:  Lærlinger i Nordland løftes med 3,3 millioner

Leder i Norsk Studentorganisasjon (NSO) og representant for 230.000 studenter i Norge, Mats Johansen Beldo, er ikke overrasket over tallene. Han synes likevel det er hyggelig å høre om den sterke tiltroen til medlemmene han representerer.

– Dagens studenter er lidenskapelig opptatt av studiene sine. De er stolte over fagene de studerer. At restenav befolkningen har så høy tillit til dem, er selvsagt gledelig. Det er jo tross alt de som skal redde verden, og jeg er derfor ikke overrasket, sier Johansen Beldo.

Les også:  Årets tillitsvalgt Marit Rindem Garaas: - Viktig at ansatte er organisert

Han er samtidig tydelig på at det ikke bare er opp til studentene og de unge arbeidstakerne å sørge for at norsk arbeidsliv vil være godt rustet også i fremtiden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.