Gratulerer til Freyr!

nfk

– Det er strålende at Freyr har fått et tilskudd på 100 millioner euro fra EU for å støtte utviklingen av FREYRs Giga Arctic-prosjekt i Norge. Fylkesrådet vil fortsette arbeidet opp mot regjeringen for at den kommer med ytterligere støtte til battericelleutviklingen både på Mo og andre steder, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

Det ble nylig kjent at FREYRs Giga Arctic-prosjekt i Norge får EU-støtte på 100 millioner euro, med dagens kurs nærmere 1,2 milliarder kroner. Tilskuddet kommer fra EUs innovasjonsfond («EUIF») som finansierer prosjekter for å redusere klimagassutslipp

– Dette er selvsagt veldig gode nyheter for selskapet, en viktig milepæl for grønn industri i nord og for Norge som batterinasjon. 

-I Hurdalsplattformen pekes nordområdene ut som et fremtidig sentrum for grønn industri og omstilling. Gårsdagens avgjørelse viser hvor viktig dette er for det grønne skiftet i EU og for Europa. Da er det naturlig at den norske regjeringen bidrar ytterligere til denne utviklingen. Dette vil fylkesrådet fortsette å følge opp overfor regjeringen i tiden fremover, sier fylkesrådslederen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.