ESA legger bort deler av saken mot Telenor

telenor

EFTAs overvåkningsorgan (ESA) henlegger et av forholdene som gjaldt mistanke om brudd på konkurransereglene i det norske mobilmarkedet. 

I desember 2012 kom ESA på uanmeldt besøk til Telenor for å undersøke om Telenor har handlet i strid med konkurranselovgivningen. I februar 2016 mottok Telenor varsel om vedtak fra ESA. I varselet oppga ESA at de undersøkte blant annet binding på abonnementsnivå (lock-in-praksis) for bedriftskunder. 

– ESA har orientert Telenor om at de har lagt bort saken som omhandler lock-in-praksis uten å ferdigstille undersøkelsen. Telenor har hele tiden ment at våre avtaler om dette har vært lovlige, og er tilfredse med at den delen av saken er avsluttet hos ESA, sier Ragnhild Mathisen, leder for Corporate Affairs i Telenor Norge. 

I tillegg har ESA kommet med et oppdatert varsel om forholdet mellom Telenors grossistpriser og priser i privatmarkedet for såkalt «standalone» mobilt bredbånd* i tidsperioden 2008-2012. Det oppdaterte varselet er ikke et endelig vedtak, og Telenor vil benytte muligheten til å kommentere varselet før ESA konkluderer. 

– Vårt inntrykk er at denne delen av saken i all hovedsak tilsvarer det varsel ESA ga i 2016, bortsett fra at ESAs undersøkelser tilsier at det påståtte problemet er mindre omfattende enn de opprinnelig antok. 

Undersøkelsene gjelder forhold som daterer seg tilbake til 2008-2012. 

– Vi har hele tiden tilrettelagt for overvåkningsorganets undersøkelser, og vil fortsette med det helt til de konkluderer. Vi vil nå gå nøye inn i detaljene i varselet og komme med våre tilbakemeldinger til ESA, sier Mathisen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.