Landbruksdirektoratet

Norge stor eksportør av sagtømmer

Norge er fjerde største eksportør av sagtømmer på verdensbasis. Eksporten skjer hovedsakelig til Sverige og Tyskland. Samlet verdi av tømmer- og trevareeksport var nær 21 mrd kroner i 2022. Skogbruket og skogindustrien... Les mer »
elektrisitet

Industri Energi krever rask utbygging av mer kraft og mer nett

Frode Alfheim, forbundsleder i Industri Energi, forlanger utbygging av mer kraft og mer nett, så fort som mulig etter at Energikommisjonen presenterte sin rapport onsdag morgen. – Strømforbruket vil øke mye, samtidig... Les mer »
fabrikk

Åpnet nytt karbonfangst-anlegg i Rana

Statssekretær Amund Vik (Ap) i Olje- og Energidepartementet åpnet fredag Elkems sitt anlegg for karbonfangst i Mo i Rana. – Det er gledelig at industrien på Helgeland og Rana kommune går foran... Les mer »
fabrikk

125 millioner til innovasjon i industri og tjenestenæringer

Tolv nye innovasjonsprosjekter innen industri og tjenestenæringer får støtte fra Forskningsrådet. Prosjektene skal ta for seg alt fra utvinning av sjeldne jordarter som muliggjør det grønne skiftet til behandling av aldersrelatert blindhet.... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Skal bruke 623 millioner på klima i næringslivet

11 nye forsknings- og innovasjonsprosjekter får til sammen 623 millioner kroner gjennom ordningen Grønn plattform, for å utvikle klima- og miljøvennlige løsninger i næringslivet. Prosjektene som får støtte skal blant annet bidra... Les mer »
nfk

– Fantastisk med nærmere 300 nye industriarbeidsplasser på Mo

Nylig kom nyheten om at Freyr og det japanske selskapet Nidec er enige om å etablere et felles selskap i arbeidet med å få på plass ny næring rundt produksjonen av battericeller.... Les mer »
industri

160 millioner til utvikling av næringslivet i Nordland

– Fylkesrådet vil prioriterer 160 millioner de neste fire årene for å bistå kommuner som opplever større etableringer, samt for å utvikle næringslivet i Nordland, sier fylkesråd Linda Helen Haukland. Det kom... Les mer »
olje gass

LO skuffet over utsettelse

– Det er skuffende at utbyggingen av Wisting-feltet blir utsatt. Denne utbyggingen er viktig for kompetanse og kapasitet også i leverandørindustrien, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik i forbindelse med at Equinor og... Les mer »
nfk

Nye jobbmuligheter i Nordland: Nå åpner Batterifagskolen!

Batterifagskolen, som er Norges første fagskolestudium for batteriindustrien, har nå åpnet for søkere, opplyser Nordland fylkeskommune. Batterifagskolen er et helt nytt og fremtidsrettet studietilbud ved Fagskolen i Viken med oppstart i januar... Les mer »
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Verdens største åpne jammetest på Andøya

Industri fra hele Europa deltar når Statens vegvesen, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Forsvarets forskningsinstitutt skal teste hvordan moderne posisjonsteknologi tåler jammeangrep. Målet med testen er økt sikkerhet og mer robuste systemer. Arrangementet “Jammetest 2022”finner... Les mer »