industri

160 millioner til utvikling av næringslivet i Nordland

– Fylkesrådet vil prioriterer 160 millioner de neste fire årene for å bistå kommuner som opplever større etableringer, samt for å utvikle næringslivet i Nordland, sier fylkesråd Linda Helen Haukland. Det kom... Les mer »
olje gass

LO skuffet over utsettelse

– Det er skuffende at utbyggingen av Wisting-feltet blir utsatt. Denne utbyggingen er viktig for kompetanse og kapasitet også i leverandørindustrien, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik i forbindelse med at Equinor og... Les mer »
nfk

Nye jobbmuligheter i Nordland: Nå åpner Batterifagskolen!

Batterifagskolen, som er Norges første fagskolestudium for batteriindustrien, har nå åpnet for søkere, opplyser Nordland fylkeskommune. Batterifagskolen er et helt nytt og fremtidsrettet studietilbud ved Fagskolen i Viken med oppstart i januar... Les mer »
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Verdens største åpne jammetest på Andøya

Industri fra hele Europa deltar når Statens vegvesen, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Forsvarets forskningsinstitutt skal teste hvordan moderne posisjonsteknologi tåler jammeangrep. Målet med testen er økt sikkerhet og mer robuste systemer. Arrangementet “Jammetest 2022”finner... Les mer »
freyr

FREYR Battery inngår storavtale

FREYR Battery i Mo i Rana signerer en bindende salgsavtale for 38 GWh battericeller med Nidec Corporation og inngår energilagrings-samarbeid. FREYR og Nidec er sammen blitt enige om å konvertere og utvide... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune vil ha havvind på Helgeland

Fylkesrådet i Nordland ber NVE vurdere havvindproduksjon på Helgeland Ytre, opplyser Bodøposten. – Området ble konsekvensutredet allerede i 2012, og vi har fått ytterligere kunnskap så sent som i 2020. Å åpne dette... Les mer »
FREYR Battery

FREYR Battery vedtar bygging av sin første gigafabrikk

FREYR har identifisert 16 milliarder kroner i potensiell gjeldsfinansieringsstøtte utløst av Norges nye nasjonale batteristrategi og opp mot 4 milliarder kroner i mulige garantier fra Eksportfinansiering Norge.  Styret i FREYR har vedtatt... Les mer »
heymat

Heymat fra Mo i Rana nominert til eksportpris

Onsdag 8. juni blir det klart hvem som mottar de høythengende bransjeprisene. Heymat fra Mo i Rana er blant de nominerte: Arven, Fjordfiesta, Flokk, Hadeland Glassverk, Heymat, Norsk Dun/Norvigroup, Northern, Objekt og... Les mer »
Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway inngår samarbeid med Mo Industripark, Rana Gruber og FREYR Battery

Mo industripark er en av Norges største industriparker, med visjon om å være en grønn industripark i verdensklasse. Sammen med FREYR Battery og Rana Gruber inngår de nå et samarbeid med sykkelrittet... Les mer »
nornickel

FN-prosess sikrer urbefolkningen nord i Russland medbestemmelse

Urfolk og industriarbeidere har sameksistert i en liten bygd på Taimyr-halvøya siden 1970-tallet, etter ny lov skal det settes opp en sanitær vernesone rundt industrianlegg. Det russiske gruveselskapet Nornickel startet en FN-designet... Les mer »