freyr

FREYR med viktig fremskritt

Etter vellykkede justeringer av katode-støpeutstyret som inkluderte oppdateringer av vakuumsystemet, startet FREYRs team ved CQP i forrige uke automatiserte kjøringer av katodestøping med en minimum dyseavstand på 0,26 mm. CQP-teamene har senere... Les mer »
nfk

– Svært skuffende at Freyrs storfabrikk på Mo er stoppet

Nylig kom nyheten om at Freyr må kutte kostnadene sine på Mo. Selskapet påpeker at bakgrunnen er at Norge og Europa ikke har konkurransedyktige vilkår, og at USA har kommet lenger i... Les mer »
web

Statsbudsjett 2024: Manglende satsinger på veier og løftebrudd på vedlikehold

Fredag 6. oktober presenterte regjeringen statsbudsjettet for 2024. Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) hadde klare forventninger til regjeringen om igangsettelse av samfunnsnyttige offentlige byggeprosjekter og at de opprettholdt satsingen på vedlikehold innenfor... Les mer »
FREYR Battery

FREYR Battery med nye utnevnelser til toppledelse og styret

FREYR Battery, en utvikler av rene, neste generasjons battericeller har annonsert to utnevnelser for å styrke selskapets ledelse og akselerere strategiske nøkkelinitiativer: Tidligere Microsoft-sjef Birger Steen utnevnes til administrerende direktør og styremedlem;... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

Sylvi Listhaug krever folkeavstemning om Melkøya

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på at regjeringen nå går inn for å elektrifisere Melkøya med kraft fra land. FrP mener vedtaket vil svekke Nord-Norge som region og frykter skyhøyt konfliktnivå rundt... Les mer »
bygging

Nær dobling i antall konkurser blant boligbyggere

Juli ble nok en tøff måned for selskaper som jobber med oppføring av bygninger. Konkurskurven i denne bransjen er betydelig brattere enn den generelle utviklingen, som viser en jevn økning i konkurser,... Les mer »
nfk

Gratulerer til Freyr!

– Det er strålende at Freyr har fått et tilskudd på 100 millioner euro fra EU for å støtte utviklingen av FREYRs Giga Arctic-prosjekt i Norge. Fylkesrådet vil fortsette arbeidet opp mot... Les mer »
kalkulator

Nye tall: Konkurstallene stiger

Etter noen år med veldig lave konkurstall – er vi nå snart tilbake på 2019-nivå. Og det er bygg- og anleggsbransjen som leder an. 2019 var et rekordår for antall konkurser. Totalt... Les mer »

Veier til vekst: En guide til å utvide bedriften din

Å vokse en bedrift er en utfordrende, men nødvendig oppgave for å sikre suksess og bærekraft. Uansett om du driver en nystartet virksomhet eller en veletablert bedrift, er det viktig å utforske... Les mer »
bnl

Trenger kraftigere budsjettgrep

Regjeringen har 11. mai lagt frem revidert statsbudsjettet. Det er en nå en svært krevende markedssituasjon i landets største fastlandsnæring. 40% av Byggenæringens Landsforenings (BNL) medlemmer at de opplever at etterspørselen fra... Les mer »