bodø havn småbåthavna

LESERINNLEGG: Nordlandsindustrien og det grønne skiftet

Verden, Norge og Nordland har startet det grønne skiftet. I Nordland har vi 23 fergesamband, 20 hurtigbåtsamband, 440 busser som årlig kjører en distanse tilsvarende 13 ganger rundt jorda, i tillegg til en stor mengde fly og helikoptre. Fellestrekk... Les mer »
politi

Ulykke ved Mo Industripark: En til sykehus

Politiet rapporterer at de rykket ut til en bedrift ved Mo Industripark grunnet en arbeidsulykke fredag kveld. En person er fraktet sykehus med klemskader på en hånd. Politiet gjorde tekniske undersøkelser på... Les mer »
byggearbeid

Spår blodbad i byggeindustrien

Garantimegler Gard A. Bjørnstad spår et blodbad i byggeindustrien om en større forsikringsgiver går over ende og at prisene mer enn dobles. – Hvis dette fortsetter kan byggeindustrien gjøre seg klar for... Les mer »
byggearbeid

LESERINNLEGG: La oss slå et slag for utradisjonelle yrkesvalg på kvinnedagen!

Vi har et svært kjønnsdelt arbeidsmarked i Norge hvor både gutter og jenter velger overraskende tradisjonelt til tross for at vi har kommet langt innen likestilling på svært mange områder. Av Jon... Les mer »
manpower

Manpower: – Størst jobboptimisme i industrien

Norske arbeidsgivere er mer optimistiske enn på lenge. ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer viser at det er i industrien at optimismen og planene om nye ansettelser er størst.  – Bemanningsutsiktene i Norge er de sterkeste... Les mer »
aksjer valuta fond

Ny rapport: Industri, olje og gass gode investeringer i Kasakhstan

Kasakhstans fornybare energiindustri og tinnindustri er potensielle vekstsektorer, og olje og gass er fortsatt et sikkert valg for investorer ifølge den siste rapporten fra Norwegian International Business Project. Rapporten gir potensielle investorer... Les mer »
EL og IT Forbundet

LESERINNLEGG: Industrien trenger vindkraft

De som sier nei til all vindkraft verken på lag med industrien, klimaet eller den fornybare framtiden. Det skriver lederne av tre store LO-forbund i dette innlegget. Av Jan Olav Andersen, leder... Les mer »
klær mote produksjon

Sterk vekst i norsk tekstilindustri

Over en treårsperiode har norsk tekobransje økt lønnsomheten med hele 85 prosent. De siste 12 månedene omsatte bransjen for nesten 10 milliarder kroner. I 2017 leverte norske tekstil,- konfeksjons-, sko- og sportsutstyrsprodusenter... Les mer »