Lavpriskjeden Rusta åpner tre varehus på en uke

rusta

Den svenske lavpriskjeden Rusta setter fart på ekspansjonen i Norge. I løpet av uken 4.–11. april åpner selskapet varehus i Arendal, på Hamar og i Haugesund. I resten av 2018 kommer Rusta til å åpne i snitt ett varehus i måneden i Norge.

4. april åpner Rusta dørene på Hamar og i Arendal. Allerede 11. april åpnes et nytt varehus i Haugesund. Med disse nye varehusene vil Rusta siden det første norske varehuset ble innviet, ha åpnet 22 varehus over hele landet – fra Bodø i nord til Kristiansand i sør.

– Forklaringen på at vi kan ekspandere så raskt i Norge, er at vi har en finslipt etableringsstrategi og mange år med rask ekspansjon bak oss. Vi har bygget opp en organisasjon som har totalkontroll over hele kjeden, fra innkjøp og logistikk til distribusjonen i varehusene våre. Vi har en tydelig modell for varehuskonseptet vårt og på hvilke steder varehusene skal ligge. Med dette på plass og med erfarne og engasjerte medarbeidere kan vi holde dette tempoet når vi ekspanderer til prioriterte steder i Norge, sier Erlend Kramer, daglig leder for Rusta Norge.

Bare ett år etter norgeslanseringen i oktober 2014 nådde Rusta en million betalende kunder. I dag har vi mer enn 300 medarbeidere i landet, med salgsarealer på ca. 35 000 kvm. Kommende virksomhetsår vil Rusta passere en milliard i omsetning på det norske markedet.

– Rusta har tatt en tydelig posisjon på det norske markedet, og vi holder et høyt etableringstempo. Vi vet at konseptet vårt med å selge kvalitetsvarer til lave priser gjennom innkjøp uten mellomledd blir stadig mer populært blant nordmenn. Nå skal vi ikke bare fortsette ekspansjonen, vi skal også trappe opp, avslutter Erlend Kramer, daglig leder for Rusta Norge.

I løpet av 2018 planlegger selskapet å åpne ca. 20 nye varehus på de tre markedene sine: Sverige, Norge og Tyskland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.