Fylket blar opp for at Bodø kan bli Europeisk kulturhovedstad

nordland fylke

Nordland fylkeskommune melder at de bevilger 3.900.000 til Bodø kommune og arbeidet med å få statusen «Europeisk kulturhovedstad» til Nordland i 2024.

– Et år som Europeisk kulturhovedstad vil være en fantastisk markedsføring av både fylket og landsdelen vår, og vil bidra til å styrke oss på mange områder sier fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (KrF) til nfk.no.

Aase Refsnes (SV) fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse er enig i at det å være Europeisk kulturhovedstad kan ha stor betydning – også for resten av Nordland.

– Vi har mye å by på her i nord. Dette vil gi oss en enda bedre mulighet til å la andre få oppleve landsdelen vår. Så langt er det gjort en kjempejobb i søknadsprosessen. Her snakker vi om en satsing som vil bidra til både mer internasjonal kultur til Bodø, men er også en regional kultursatsing som alle nordlendinger vil nyte godt av. Dette skal vi få til, avslutter Refsnes engasjert.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.