Plukket mer enn ti tonn avfall under årets strandryddeuke!

novasol

Første uken i mai ble Novasol Coastal Care arrangert for tredje år på rad i 11 europeiske land, deriblant Norge. Under årets strandryddeuke plukket frivillige rekordstore mengder avfall.

Engasjerte frivillige, gjester, feriehuseiere og medarbeidere gjorde en enorm innsats og plukket til sammen over ti tonn herreløst avfall.

– Aldri før har det blitt plukket så mye avfall under Novasol Coastal Care, og resultatene er nesten doblet fra fjorårets ryddeaksjoner, forteller Pia Buen, daglig leder i Novasol. For tredje år på rad har ferieboligformidleren engasjert til vårrengjøring av naturen i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Nederland, Kroatia, Spania, Italia, Frankrike og England. Årets ryddeaksjoner resulterte i både rekordhøy oppslutning av deltakere og oppsamlet avfall.

Novasol Coastal Care i Norge
Siden oppstarten av Novasol Coastal Care for tre år siden har Novasol i Norge tilbudt gratis ryddepakker til frivillige over hele landet.

– Avfallsproblematikken engasjerer, og hvert år øker interessen for ryddepakkene. Vi ønsker å gjøre det lettere for flere å bidra med egne ryddeaksjoner i sitt lokalmiljø, og i år passerte forhåndsbestillingene svimlende 1000 pakker til adresser over hele landet, forteller Buen.

Novasol Coastal Care var også å finne på Rådhusbryggen i Oslo på Strandryddedagen 5. mai. I fantastisk sommervær ble ryddepakker delt ut til forbipasserende og de som tok turen ut til øyene i Oslofjorden denne dagen.

–Totalt har vi delt ut nærmere 2000 ryddepakker under årets Novasol Coastal Care i Norge. Vi er strålende fornøyde med suksessen og med at så mange ønsker å gjøre en innsats, sier Pia Buen.

Enestående resultater over hele landet
Hold Norge Rent, organisasjonen bak den nasjonale dugnaden Strandryddeuka, melder også om enestående resultater. –Det har vært fantastisk å se det frivillige engasjementet. Så langt i år er det registrert over 100 000 frivillige og 3000 ryddeaksjoner landet rundt på vår ryddeportal, forteller kommunikasjonsansvarlig Kine Martinussen i Hold Norge Rent.

Gjennom de siste tre årene har Novasol støttet arbeidet til den ideelle organisasjonen.

-Ildsjelene kommer fra alle kanter. Russen, rånere, barnehager, jazzmusikere, dykkere, de kongelige og mange, mange flere har laget egne ryddelag. Det har vært flott å se hvor bredt engasjementet favner. Vi vil også takke friluftsrådene og lokale miljøorganisasjoner som har hjulpet rydderne med å finne frem til der forsøplingen har vært verst, sier Martinussen.

For første gang reiste også Hold Norge Rent på ryddeekspedisjon med S/S Vega langs norskekysten, med mål om å sette fokus på plast og mobilisere det norske folk til innsats. –Ryddekspedisjonen fra Oslo til Runde var en knallsuksess. Det å møte de frivillige ansikt til ansikt er alltid inspirerende og motiverer til å få med like mange også neste år, avslutter Martinussen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.