Olje- og energiministeren besøkte nyåpnet sikringsanlegg som trygger 51 boliger i Farvikbekken i Fauske

nve

Olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg besøkte i dag åpningen av det nye sikringsanlegget i Farvikbekken. NVE har bistått Fauske kommune med å bygge anlegget som reduserer fare for ødeleggende kvikkleireskred i deler av Fauske sentrum.

NVEs direktør Kjetil Lund og skred- og vassdragsdirektør Anne Britt Leifseth overleverte anlegget som sikrer 51 boliger og to større næringsbygg til ordfører Jørn Steine.

Overleveringen ble markert på elvebredden ved Farvikveien i Fauske mandag 2. september klokken 09.30.

Les også:  Her betaler næringslivet på Helgeland 150 millioner til ny flyplass

Fauske sentrum ble i 2009 faresonekartlagt av NVE. Det ble påvist to kvikkleiresoner. 850 meter av Farvikbekken er nå sikret gjennom heving av bekkebunnen, erosjonssikring og støttefylling. NVE har det nasjonale ansvaret for flom- og skredfare og bistår kommunene med å kartlegging, sikring og arealplanlegging.

NVE legger vekt på å ta vare på naturmangfoldet. Det er tatt hensyn til arten springfrø som har utbredelse i området. Arten har nå etablert seg etter gjennomføring.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.