FrP: Stopp nedbygningen av sykehustjenestene i Nord-Norge!

lege

Bård Hoksrud, helsepolitisk talsperson i FrP, er sterkt bekymret for fremtiden til pasientene i Nord-Norge etter ledelsen i Helse Nord i dag fikk anbefalinger om store kutt i helsetilbudet.

Han mener det strider mot regjeringens klare løfte om en desentralisert helsetjeneste som yter gode og likeverdige helsetjenester i hele landet.

Hoksrud varsler nå at FrP kommer til å fremme et forslag der Stortinget ber regjeringen stoppe hele prosessen.

– Helsemiminister Ingvild Kjerkol (Ap) må lytte til den samstemte kritikken fra lokalbefolkningen, ansatte og lokale politikere. De frykter for landsdelens fremtid og pasientsikkerheten. Det har også kommet sterk kritikk mot at prosessen mangler åpenhet, går alt for raskt og ikke er forsvarlig, sier Hoksrud. 

Det var helseministeren som i fjor ga Helse Nord oppdraget om å sette i gang omorganiseringen, og det er kun regjeringen som kan stanse prosessen. 

– Hvis ikke Kjerkol tar grep, kommer FrP til å foreslå at Stortinget ber regjeringen stanse planene om en kraftig nedbygging av sykehustjenestene i Nord-Norge. Vi kan ikke sitte stille og se på at sykehus, akutt- og fødetilbud legges ned i landsdelen. Med den nye sikkerhetspolitiske situasjonen i nordområdene burde helseberedskapen styrkes, ikke bygges ned, avslutter Hoksrud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.