Elkjøp og Virke ba Statsministeren kutte momsen på reparasjoner

elkjøp

Oppfordringen til Statsminister Jonas Gahr Støre var klar da han besøkte Elkjøps verksted for å lære om reparasjoner og diskutere sirkulærøkonomi.

– Elkjøp og handelen er et avgjørende bindeledd mellom myndigheter, produsenter og forbrukere. Vi har et stort ansvar både for kunder, arbeidsplasser og miljø, og vi håper på hjelp fra myndighetene for å gjøre reparasjoner og det å ta vare på tingene sine enda mer attraktivt, sier Fredrik Tønnesen, konsernsjef for Elkjøp i Norden.

For å motta innspill til regjeringens pågående arbeid med sirkulærøkonomi og den varslede handlingsplanen, var Statsministeren invitert til Elkjøps verksted Elcare på Kongsvinger. Her forlenges livet til hundrevis av elektronikkprodukter hver dag. Sammen med Bernt Apeland, administrerende direktør i Virke, fikk Støre se og høre om mulighetene som ligger i å ta vare på den elektronikken en allerede har.

Vil reparere mer
Elkjøp tar imot over 550.000 elektroniske produkter for reparasjon i Norden hvert år. Interessen fra forbrukerne er stadig økende, og elektronikkgiganten ser et stort potensial for å reparere mer, oftere og bedre.

– For å lykkes med sirkulærøkonomi, må det lønne seg for både nordmenn og oss i Elkjøp. Vi vet at mange kunder ønsker å reparere produktene sine – men synes det er for dyrt. Vi tror at reduksjon av momsen på reparasjoner vil kunne bidra til å skape et marked der reparasjon blir et reelt alternativ for forbruker og næringsliv – som igjen vil trygge og skape nye arbeidsplasser, sier Tønnesen.

Ønsker tettere samarbeid
Elkjøp og Virke vektla viktigheten av samarbeid og handelens rolle i overgangen til en sirkulær økonomi.

– Ingen kan påvirke kundeadferd som oss handelsaktører. Samtidig vil handelsnæringen i mye større grad treffes av EUs handlingsplan for sirkulær økonomi enn tidligere klimapolitikk har gjort. Vi ønsker oss derfor et enda tetter samarbeid og oppfordrer til å etablere et Klimapartnerskap mellom myndighetene og handelsnæringen, sier Fredrik Tønnesen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.