Folk hamstrer munnbind: Store prisforskjeller

munnbind

Fokuset på munnbind i Norge de siste dagene har ført til en enorm etterspørsel etter munnbind hos apotekene, opplyser Bodøposten.no.

Det var etter at Helsedirektoratet varslet nye retningslinjer for munnbind at apotekene opplevd en markant økning i etterspørselen. Det er store prisforskjeller hos apotekene og nettapotekene, det har blandt annet å gjøre med hvilken type munnbind du kjøper.

Per i dag anbefaler Folkehelseinstituttet medisinske munnbind klasse 1 dersom du skal bruke munnbind. Disse skal være merket med «medisinsk munnbind klasse I» eller også med standard «NS-EN 14683», ifølge DinSide.

Les også:  LESERINNLEGG: Regjeringen og stortingsflertallet har glemt nordmenn som sliter

Prisene varierer fra rundt 10 kroner pr. munnbind til nesten 30 kroner pr. munnbind i det dyreste tilfellet.

– Vi har selvfølgelig munnbind i medisinsk kvalitet, men prisene varierer noe fra hvilken type munnbind du ønsker og ikke minst på hvor mange munnbind det er i hver pakke. Pakker med 50 munnbind er billige og koster fra rundt 10-12 kroner for hvert munnbind, sier Sveinung Kristiansen, daglig leder i Trygg Helse.

Les også:  Rana kommune får kompensert koronakostnader

De store prisforskjellene fra de billigste til de dyreste får Frelsesarmeen til å reagere.

Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen er bekymret for at det skal bli et enda tydeligere klasseskille mellom dem som har mulighet til å følge smittevernrådene og dem som ikke har det.

– Det ville vært en fallitterklæring for oss som samfunn dersom det skulle vise seg at deltagelse – hvis det krever munnbind – blir avhengig av lommebok, sier Geir Smith-Solevåg til NRK.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.