posten

Ny rekord: Black Week ga pakkerekord for Posten

Årets Black Friday utløste rekordhøyt aktivitetsnivå hos Posten Bring, som kan rapportere om et pakkevolum som ble rundt 12 prosent høyere enn fjoråret. I løpet av forrige uke sendte Posten Bring ut... Les mer »
egg

Håper avsløringene i Sverige bidrar til at flere bytter kyllingtype

Allerede i 2018 gikk REMA1000-eide Norsk Kylling over til en mer saktevoksende kyllingtype. Endringen har gitt dokumentert bedre dyrevelferd og viser at det er mulig å ta ansvar for bedre dyrevelferd. –... Les mer »
handeland

Nå kommer ferdig finnbiff til butikker i Rana

Finnmark Rein kan i dag avsløre at de er stolte over å få være en del av SPAR sin satsning på «Varm Middag», som nå lanserer ferdigretten «Finnbiff med grov potetmos» Dette... Les mer »
grønnsaker

Eksperter slår alarm; Vi spiser alt for lite frukt og grønt!

I dag legger Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) frem ferske tall som viser at andelen som spiser “5 om dagen” er på rekordlavt nivå. Eksperter er svært bekymret for nordmenns kosthold.... Les mer »
Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Salget av yoghurt gikk opp 4 prosent første halvår

Vi har aldri spist mer yoghurt enn nå. Salgstallene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser et historisk resultat på 31 millioner kilo første halvår 2023. God innovasjon forklarer mye av suksessen. Yoghurt... Les mer »
kalkulator

Nye tall: Konkurstallene stiger

Etter noen år med veldig lave konkurstall – er vi nå snart tilbake på 2019-nivå. Og det er bygg- og anleggsbransjen som leder an. 2019 var et rekordår for antall konkurser. Totalt... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Dagligvare: Varsler ny høring om prisdiskriminering

Regjeringen vil gjøre en grundigere vurdering av et eventuelt forbud mot forskjeller i innkjøpspriser i dagligvarebransjen. Næringsministeren tar sikte på å sende nye forslag på høring til høsten. – Regjeringen har sammen... Les mer »
vonstett

Optimera med storsatsing på Helgeland: Kjøper ni Montér byggevarehus

Optimera har inngått avtale om å kjøpe SN Gruppens ni Montér byggevarehus langs Helgelandskysten i Nordland og en prefab-fabrikk i Mosjøen. Med oppkjøpet av den regionale markedslederen blir alle gruppens enheter en... Les mer »
dagligvarer

Store endringer i import og eksport av bearbeidede matvarer

Vi importerte mer sjokolade og pizza. Samtidig økte eksporten av norske matvarer. Det er store prisendringer på verdensmarkedet, viser ferske tall fra Landbruksdirektoratet som sammenligner matvarer i første kvartal 2023 med samme... Les mer »
fazer

Nå kommer nye Froosh+ i Rana-butikkene

Det er gode nyheter i smoothiehyllene i Rana når Froosh lanserer Froosh+ fruktsmoothies med ekstra vitaminer og mineraler. Våren er rett rundt hjørnet og da benytter Froosh anledningen til å lansere fruktige... Les mer »