dagligvarer

Store endringer i import og eksport av bearbeidede matvarer

Vi importerte mer sjokolade og pizza. Samtidig økte eksporten av norske matvarer. Det er store prisendringer på verdensmarkedet, viser ferske tall fra Landbruksdirektoratet som sammenligner matvarer i første kvartal 2023 med samme... Les mer »
fazer

Nå kommer nye Froosh+ i Rana-butikkene

Det er gode nyheter i smoothiehyllene i Rana når Froosh lanserer Froosh+ fruktsmoothies med ekstra vitaminer og mineraler. Våren er rett rundt hjørnet og da benytter Froosh anledningen til å lansere fruktige... Les mer »
grønnsaker

Det beste kostholdet for immunforsvaret

Det kan virke som at halve staben ligger med korona eller influensa i disse dager. Er det noe du kunne spist mer av for å unngå å bli syk eller bli fortere... Les mer »
norgesgruppen

Regjeringen vil innføre ny regulering – Advarer mot høyere matvarepriser

Den foreslåtte reguleringen av innkjøpspriser i dagligvarebransjen vil føre til økte matvarepriser, advarer NorgesGruppen. – Alle eksperter og erfaringer fra tilsvarende regulering i Frankrike sier det samme: Dette forslaget vil gi økte... Les mer »
prisjakt

Black Friday-opptelling: – Ikke den elleville kjøpefesten mange hadde håpet på

Black Friday ble ikke den elleville «kuppdagen» mange kjøpelystne hadde håpet på. – Snittrabatten på de beste tilbudene i nettbutikkene var lavere enn i fjor, og andelen tilbud, som fremstod bedre enn... Les mer »
natt tog

5 av 10 vil ha flere parkeringsplasser i handlerushet

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 49 prosent av bilister at det er for få parkeringsplasser rundt kjøpesentrene på de travleste handledagene. – Det er langt flere større biler i... Les mer »
halloween

Oktoberfest i lekebutikkene

Nordmenn brukte omtrent like mye penger i butikkene i oktober som måneden før. Vekstvinneren i oktober var leketøy. – Halloween-feiringen har nok tatt skikkelig av i år, sier Kjetil Bøe, leder for... Les mer »
restaurant

Voldsom konkursøkning innen serveringsvirksomhet og detaljhandel

Konkurstrenden fra andre kvartal fortsetter i juli, med en moderat oppgang i antall konkurser. Serveringsbransjen og detaljhandelen skiller seg ut som de to bransjene der økningen er klart størst. Etter et markant... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Vil forby dagligvarekjedenes praksis med å hindre konkurrenter i å åpne nye butikker

Næringsminister Jan Christian Vestre vil forby bruk av klausuler som hindrer dagligvarekonkurrenter fra å åpne nye butikker. Forbudet skal gjøre det enklere å få tilgang til attraktive butikklokaler og bedre konkurransen i... Les mer »
virke

Nå handler vi mer som vi gjorde før pandemien

Virkes ferske konjunkturrapport viser at klesbutikker og skobutikker gjør comeback, mens netthandel i norske nettbutikker bremser ned. – Normaliseringen av vareforbruket fortsetter. Da pandemien kom, brukte vi mer penger på varer, men... Les mer »