Nå kan bedriftskunder sjekke i sanntid om de får grønn strøm

energi strøm

Blokkjede-teknologi gir strømkunder i Sør-Europa mulighet til å sjekke om elektrisiteten de bruker kommer fra 100 prosent fornybare kilder. Nå vil ACCIONA bruke løsningene i flere markeder.

Løsningen er utviklet i et samarbeid mellom ACCIONA Energi og tech-selskapet FlexiDAO, som har spesialisert seg på å utvikle digitale tjenester for kraftselskaper. FlexiDAO var et av oppstartsselskapene som ACCIONA valgte ut i andre runde av innovasjonsprogrammet I’NNOVATION i juni, i konkurranse med 231 selskaper fra 16 land.

FlexiDAO og ACCIONA Energi har utviklet en kommersiell pilot som sikrer sporbarheten fra produksjonen fra fem vind- og vannkraftanlegg i Spania i leveranser til fire bedriftskunder i Portugal. ACCIONA Energi er dermed det første kraftselskapet som gjør det mulig å spore fornybar energi gjennom blokkjede-teknologi i Spania og Portugal.

En spesialutviklet blokkjedeplattform for energisektoren, kalt Energy Web Blockchain, har blitt brukt for denne piloten. Det neste trinnet nå blir å utvide bruken, med utgangspunkt i hvilke markeder som er de mest hensiktsmessige for denne typen tjenester. Det vil si land som ikke bruker opprinnelsesgarantier, slik tilfellet er i flere latinamerikanske land, som Mexico og Chile, der ACCIONA Energi har betydelig virksomhet.

Det er en stadig økende etterspørsel på global basis etter dokumentert fornybar strøm.

– Vi er veldig glade for å ta dette første, viktige skrittet langs en rute som sikkert vil sette trenden de neste årene, sier Belén Linares, innovasjonsdirektør for ACCIONA Energi.

– Å kunne dokumentere sporbarheten til fornybar energi gir nå en reell verdi for forbrukerne. Sammen med ACCIONA skal vi nå vise at dette blokkjede-baserte systemet er kommersielt levedyktig også i stor skala, sier konsernsjef i FlexiDAO, Simone Accornero.

Fordelene ved systemet ligger i at det lett kan brukes sammen med andre datasystemer datasystemer, både hos ACCIONA og sluttbrukeren: tilgangen er enkel, den kan skaleres og blokkjede sikrer høy data- og personvernssikkerhet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.