langrenn vinter ski

Tom Sandberg hedres med egen statue i Mo i Rana

Tidligere OL- og VM vinner i kombinert Tom Sandberg fra Mo i Rana, skal hedres med egen statue, opplyser NRK. Det ble kjent i dag da komitelder Tor Arne Strøm kunne fortelle... Les mer »
reiser

Stortinget sa ja til Polarsirkelen lufthavn

I dag har Stortinget vedtatt at Polarsirkelen lufthavn skal bygges på Hauan i Rana kommune, opplyser Rana Blad. Flyplassen skal stå ferdig 2025. Bare Rødt stemte mot. De oppfølgende punktene, at lufthavnene i... Les mer »
Foto: Helgelandssykehuset Sandnessjøen

Sykehuskrangel kan ha gått utover pasientene på Helgeland

Helsetilsynet mener sykehuskrangelen og frykt blant ansatte kan ha gått utover pasientene på Helgeland. Helse Nord-direktøren mener det er alvorlig at interne konflikter kan ha påvirket pasientsikkerheten, opplyser NRK. – Slik vi... Les mer »
f-35

Flyøvelse i Nordland starter i dag

Over 80 fly fra åtte nasjoner deltar når luftøvelsen Arctic Challenge Exercise (ACE) starter i dag. Øvelsen er et samarbeid mellom Norge, Sverige og Finland. I Norge tar jagerflyøvelsen utgangspunkt i Bodø... Les mer »
politi

To personer pågrepet etter brann i Fauske

To personer er pågrepet og siktet for uaktsom fremkalling av fare for allmennheten etter at en leilighet ble utbrent i 22-tiden torsdag, og en annen er totalskadd på Fauske. Politiet mener de... Les mer »
vann

Drikkevannet i Mo i Rana friskmeldt

Vannet fra Mo vannverk er nå friskmeldt, og kokevarselet for innbyggerne i Mo i Rana oppheves, opplyser NRK. Det betyr at vannet på Mo igjen er trygt å drikke uten koking først. Les mer »
alpint ski

280 millioner til Alpin-VM 2027 i Narvik

Et VM i alpint har aldri blitt arrangert i Norge. Men nå legger kulturminister Abid Raja (V) pengene på bordet. Dermed er alt duket for at Narvik gjør historie om få år,... Les mer »
fabrikk

Elkem Rana investerer 114 millioner

Elkem Rana investerer 140 millioner kroner i nytt utstyr for å øke produksjonen, og redusere utslipp, opplyser NRK. Gevinsten vil være økt produksjon, reduserte utslipp av CO2, NOx (nitrogenmonoksid), og støv til... Les mer »
ambulanse

Trafikkulykke i Gildeskål – En person skadet

Politiet melder om en trafikkulykke på fylkesvei 17 i Gildeskål onsdag i 18.30-tiden. Det var to biler involvert i trafikkulykken. Trafikkulykken som skal dreie seg om en påkjørsel bakfra. En person ble... Les mer »
ambulansebil

Slåss på gata i Rana – En person skadet

To menn i 20-årene har slåss på gata i Rana onsdag i 14-tiden, melder politiet. En person skal ha blitt skadet. Den skadede personen ble kjørt til sykehus av ambulanse. En person... Les mer »