Maria fra Fredrikstad er folkets MGP-favoritt

comeon

Førstkommende lørdag er det bidragene fra Øst-Norge som skal kjempe om en finaleplass i årets Melodi Grand Prix. Fire artister skal på scenen og vinneren er sikret plass i den store finalen i Trondheim 15. februar.

– Ille bra! Alt du forventer av en MGP-låt, og gjett om denne duoen kan synge! mener ComeOn!s MGP-ekspert Hanne Sørvaag.

Bookmakere og MGP har en lang historie sammen. Odds på konkurransen er en anerkjent pekepinn på hvordan publikum til en hver tid vurderer bidragene. Noen små dager før sceneteppet går opp for andre delfinale, viser oddsen at det norske folk holder låta «Fool for Love» med Fredrikstads gullstrupe Maria Mohn (36) og Oslo-sjarmøren Kim Wigaard (31) som favoritt.

– Selv om låtene kun har vært tilgjengelig for publikum i en kort periode, er det tydelig at Maria og Kim allerede har truffet en nerve. Vokalprestasjonene er jo åpenbare, og kanskje har Østfold-publikummet – vi kaller dem fortsatt det – allerede mobilisert litt? I alle fall er Maria favoritter på oddslista, knepent foran den nå godt voksne sølvgutten Rein Aleksander, sier Martin Skuggevik Foss, analytiker og oddsekspert i ComeOn!. 

Komponist og låtskriver Hanne Sørvaag er spillselskapet ComeOn!s MGP-ekspert. Hun trekker spesielt frem vokalprestasjonene til Maria og Kim: 

– Ille bra! Det er ingen tvil om at denne duoen kan synge. «Fool for Love» er en fin sang med flotte stemmer – en typisk MGP-låt. Maria og Kim er sjangertro og oppfyller alt det som er forventet i et typisk MGP-bidrag, spesielt med klassisk modulasjon på slutten, mener Sørvaag. 

Forut for MGP-debuten, har Maria for lengst rukket å skape seg en solid artistkarrierer. Hun utdannet fra Norges Musikkhøgskole og jobber som sanger, låtskriver, humorist og vokalcoach. Den sprudlende Fredrikstad-jenta har vært frontfigur i band, storband, korps og orkester og har delt scene med en rekke store artister.

ComeOn!s MGP-ekspert roper likevel et lite varsko før delfinalen:

– Låta KAN bli litt forutsigbar, så det gjelder å levere et sceneshow som engasjerer publikum både i salen og i hjemme i sofaen. Personlig tror jeg Maria og Kim får svært tøff konkurranse av det selvutnevnte romvesenet (..) Anna Jæger (26). Hun er en original artist med en utrolig kul låt! Sangen begynner så fint, og har veldig bra vers og oppbygging. «How About Mars» er nok min personlige favoritt til å stikke av med seieren på lørdag, vedgår Sørvaag – som selv har stått bak åtte låter i tidligere MGP-finaler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.