Ferske tall fra EasyPark viser at bodøværingene bruker mobilen til å betale for parkeringen som aldri før. I årets første kvartal har det vært en vekst på hele 26 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Ludvik Eide, markedsansvarlig i EasyPark, sier han er fornøyd med at stadig flere i Bodø og omegn får øynene opp for EasyPark-appen. Han kan også bekrefte at den positive trenden er i tråd med landet generelt. På landsbasis har veksten vært på hele 44 prosent.
– Selv om veksten i Bodø ligger under landsgjennomsnittet er vi veldig fornøyde, da det alltid vil variere noe fra by til by og sted til sted. Men 26 prosent vekst er mye, og vi håper den positive trenden fortsetter, sier han.
Forenkler hverdagen
Ludvik Eide tror veksten skyldes at stadig flere forstår at EasyPark bidrar til å forenkle noe så hverdagslig som å parkere.
– Du slipper å bruke mynt eller kort, du kan forlenge og stoppe parkeringen fra hvor som helst og overbetaling unngås da parkeringen avsluttes i det du forlater parkeringsplassen. Det at kundene er så fornøyde med tjenestene vil tilbyr er veldig tilfredsstillende, sier han.
23 kroner for mye
En feltundersøkelse gjennomført av EasyPark viser at det er vanlig å overbetale med så mye som 30 prosent. Med andre ord betaler folk flest for mer parkeringstid enn nødvendig. I snitt betaler vi på landsbasis 23 kroner for mye.
– Med EasyPark er ikke overbetaling et problem. Du betaler for faktisk tid, det er enklere å betale for parkeringen og sjansen for kontrollsanksjoner reduseres. Appen er gratis, og er tilgjengelig for iPhone, Android og Windows, sier Ludvik Eide.
Mer enn betalingstjeneste
Fra å være en ren betalingsapplikasjon, har EasyPark utviklet seg til å bli en app «du også kan betale for parkeringen med». Ludvik Eide forklarer at EasyPark har som mål å gjøre byer og tettsteder smartere. Med det mener han å bruke teknologi for å redusere trafikk, frigjøre parkeringsplasser på gateplan og forenkle bilistenes hverdag betraktelig.
– For eksempel har vi i landets største byer et pilotprosjekt der vi bruker algoritmer for å vise sannsynligheten for å finne parkeringsplass akkurat der du skal. På den måten bidrar vi til å redusere sirkulasjonstrafikk samtidig som tid spares for sjåføren. I dag er det slik at opptil 30 prosent av storbytrafikken er sirkulasjonstrafikk. Altså biler som kjører rundt for å finne et sted å parkere, sier han.
Kontinuerlig utvikling
Han påpeker også at EasyPark ikke eier parkeringsplasser, men at det er teknologiselskap som kontinuerlig jobber med å utvikle smarte løsninger.
– I tillegg til nevnte pilotprosjekt, er det også verdt å nevne at du kan benytte appen for å lade el-bilen. Mye av veksten til EasyPark skyldes selskapets utviklingsstrategi. Vi reinvesterer det vi kan for å utvikle og levere teknologi som kommer bilistene, byene, tettstedene og tilbyderne til gode, avslutter han.