Bilister i Bodø bruker mobilen når de betaler

gk

Bilister i Bodø dropper p-automatene og betaler heller billetten på mobil. Ferske tall fra EasyPark viser at stadig flere innbyggere i omfavner digitale løsninger som sparer tid.

Dagens teknologi gjør det mulig å betale for parkering med mobil. EasyPark sin app er en av markedslederne, og brukes i mer enn 600 europeiske byer.

– Vi har tilbudt vår løsning i Bodø i seks år, men det er først de siste tre årene bruken har eksplodert. Det har vært en formidabel vekst, sier Ludvik Eide, markedsansvarlig i EasyPark Norge.

På ett år, fra 2016 til 2017, har bruken økt med 46 prosent bare på de kommunale plassene i Bodø. Den digitale løsningen kan også brukes på private parkeringsplasser.

I landet har veksten vært på totalt 45 prosent det siste året.

Sparer tid og penger
EasyPark sin app gjør at bilistene bruker mindre tid på parkeringsplassen. Dessuten sparer mange penger, fordi man ikke betaler på forskudd.

– Jeg tror vår løsning har blitt så populær fordi folk har sett hvor enkel den er i bruk. Du slipper å lete etter p-automat og du trenger ikke gjette på forhånd hvor lenge du ønsker å stå parkert. Mobilbetalt parkering blir med andre ord billigere fordi bilistene kun betaler for den tiden de faktisk står parkert, sier Eide.

Universell løsning
Betalingsappen til EasyPark er ikke låst til by eller kommune, og den kan nå brukes i nesten hele Norge.

– Det er en stor fordel med appen. Det er kjekt å slippe å laste ned en app for hver kommune man er i eller for hver parkeringsoperatør man havner hos, sier Eide.

Flere fordeler kommer
EasyPark eier ingen parkeringsplasser selv. Det er et fremoverlent teknologiselskap som hele tiden jobber med smarte løsninger som gjør hverdagen litt enklere for folk. Nå ruller selskapet snart ut en funksjon som vil gjøre jakten på ledig parkeringsplass raskere. I tillegg jobber EasyPark med løsninger for el-bileiere.

– Vi samarbeider blant annet med selskaper og produsenter av ladestasjoner, slik at el-bilister i fremtiden kan måle ladestatus og betale for strøm på en enkel måte med mobilen, sier Eide.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.