cv mal

– Effektivt for svindlere å utgi seg som HR-avdelingen

Nye phishing-testresultater viser at ansatte ofte faller for e-poster som ser ut til å komme fra HR-avdelingen. – Svindlere har økt sjanse for å lykkes hvis de utgir seg som HR. Derfor... Les mer »
hewlett packard pc

Emotet var den mest populære skadevaren i første kvartal

HP Wolf Security’s ferskeste trusselrapport viser en 27 prosent økning i antall cybertrusler.  HP Wolf Security sitt etterforskningsteam har oppdaget en 27 prosents økning av ondsinnede Emotet-angrep i første kvartal 2022, sammenlignet... Les mer »
data program web

Experis utvider kurstilbudet innen cybersikkerhet

Datasikkerhet får stadig større oppmerksomhet blant norske virksomheter. Samtidig blir trusselbildet mer komplekst og behovet for kompetanse innen datasikkerhet større. Nå lanserer Experis Ciber, et av Norges ledende IT-konsulentselskaper, flere sikkerhetskurs som... Les mer »
jobbsøknad

Høy produktivitet på hjemmekontor − Men flere «mister gnisten»

Hjemmekontor har få negative konsekvenser på kort sikt, viser ny rapport. Men opplevelsen av mening med jobben synker i takt med hyppigheten av hjemmekontor. Over halvparten av den norske arbeidsstokken har mulighet... Les mer »
tjen penger online

Hver femte synes IT-avdelingen er lite hjelpsom

En ny undersøkelse viser at 20 prosent av nordmenn mener IT-avdelingen er lite hjelpsom og over 40 prosent rapporterer om dårlig håndtering hvis ansatte klikker på en phishing-lenke. – For at man... Les mer »
officelink

OfficeLink i Bodø – Mer enn bare betalingsløsninger

OfficeLink i Bodø startet som en lokal bedrift i Bodø som bare drev med kassaløsninger og betalingsterminaler. Nå har bedriften i Bodø utvidet med avdelinger i Kristiansand, Oslo, Jessheim og Trondheim. Dette... Les mer »
data program web

Fylkestinget i Mo i Rana lar seg ikke stoppe av datainnbrudd

Fylkestingets første samling i 2022 arrangeres neste uke i Mo i Rana. – Det er veldig viktig å vise at demokratiske prosesser ikke lar seg stoppe av nettkriminelle, sier fylkesordfører Kari Anne... Les mer »
data program web

Derfor kan dine personopplysninger være gull verdt for kriminelle

Bare i løpet av det siste året har det ifølge Europol vært en boom i etterspørselen etter stjålne personopplysninger på det mørke nettet. Slik misbruker de kriminelle informasjon om deg til alt... Les mer »
bodøposten android

Har du utstyr som er avhengig av 2G?

Telenor og Telia har informert Nkom om at de planlegger å stenge ned 2G-nettet i 2025. Nkom vil tilrettelegge så overgangen skjer så smidig som mulig gjennom overordnet kartlegging og informasjon. Utfasingen... Les mer »
fest alkohol

Med ønsker om et godt nytt år

Året 2021 er snart historie og det er ikke lenge før det er 2022. Vi i Ranaposten.no ønsker med dette alle sammen et godt nytt år. – Vi ønsker alle våre lesere, Facebook... Les mer »