data program web

Derfor kan dine personopplysninger være gull verdt for kriminelle

Bare i løpet av det siste året har det ifølge Europol vært en boom i etterspørselen etter stjålne personopplysninger på det mørke nettet. Slik misbruker de kriminelle informasjon om deg til alt... Les mer »
bodøposten android

Har du utstyr som er avhengig av 2G?

Telenor og Telia har informert Nkom om at de planlegger å stenge ned 2G-nettet i 2025. Nkom vil tilrettelegge så overgangen skjer så smidig som mulig gjennom overordnet kartlegging og informasjon. Utfasingen... Les mer »
fest alkohol

Med ønsker om et godt nytt år

Året 2021 er snart historie og det er ikke lenge før det er 2022. Vi i Ranaposten.no ønsker med dette alle sammen et godt nytt år. – Vi ønsker alle våre lesere, Facebook... Les mer »
linker

Vellykket legging av fiberkabel mellom Norge og England

Den 700 kilometer lange fiberkabelen mellom Stavanger og Newcastle blir en sentral del av det europeiske fibernettverket som driftes av Altibox. Fiberkabelen ble lagt ved hjelp av kabelleggingsfartøyet Normand Clipper og nå... Les mer »
data nett

Helgelands Blad hacket

For første gang siden krigen klarte ikke Helgelands Blad å gi ut papiravisen. Årsaken skal været et hackerangrep fra en russisk IP-adresse, hevder NRK. Helgelands Blad gis ut tre ganger i uka,... Les mer »
data program web

Én av ti har eller kan ha blitt utsatt for dataangrep

Det kommer frem i en ny undersøkelse gjennomført av Respons analyse på vegne av HP Wolf Security. Sikkhetseksperter advarer mot å bruke samme passord på flere tjenester. Undersøkelsen viser at seks prosent... Les mer »
data program web

Kommune utsatt for dataangrep som kostet 32 millioner – Ny rapport avdekker svakheter ved IKT-sikkerheten i Kommune-Norge

I januar ble Østre Toten kommune utsatt for et dataangrep fra en internasjonal hackergruppe. Skadene har hittil kostet over 32 millioner kroner å reparere, og nå viser en fersk rapport at det... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Regjeringen gir penger til nye digitale verktøy for reiselivet

Regjeringen følger opp reiselivsstrategien og gir 2 millioner kroner til å utvikle en ny klimakalkulator og en nasjonal kunnskapsplattform. Disse verktøyene skal gi reiselivsaktørene bedre tilgang på informasjon som er relevant for... Les mer »
boligmarked

5.000 har solgt egen bolig selv

I august passerte den digitale eiendomstjenesten Propr.no 5.000 inngåtte oppdrag med boligeiere som vil selge, egen bolig, selv. – Dette viser at flere ønsker å gjøre denne enkle salgsprosessen selv, og det... Les mer »
jakt

Nå kan du ta jegerprøveeksamen i Rana

​Har du ikke fått tatt jegerprøveeksamen etter endt kurs? Rana kommune gir deg nå muligheten den 1. september i kommunestyresalen i rådhuset. For å kunne ta jegerprøveeksamen må du melde deg opp... Les mer »