Devold til topps: Vant internasjonal innovasjonspris!

devold

I konkurranse med globale merkevarer har Devold vunnet en anerkjent pris innen innovasjon i klesbransjen. – Vi er utrolig stolte, sier konsernsjefen.

– Vi i Devold har vært opptatt av å koble innovasjon med bærekraft, og det er utrolig flott å bli anerkjent på nettopp dette, sier Cathrine Stange, konsernsjef for Devold of Norway.

– At et lite norsk selskap som Devold, mottar en så høythengende innovasjonspris, for et løpeprodukt i en kategori dominert av globale merkevarer, er enormt inspirerende for oss, sier hun videre.

Det er Devolds nye tilskudd til sin løpekolleksjon, kalt «Running Cover», som er blitt tildelt gull i kategorien Mid Layer under «Outstanding Outdoor Award» av bransjeorganisasjonen ISPO. Hele 21 dommere fra 9 land har vurdert produkter som skal gjøre utendørsopplevelsen «morsommere, mer tilgjengelig, sikrere eller som bare motiverer til å oppleve naturen i all sitt mangfold.»

Devold Running Cover er et lett og vindavvisende løpeplagg utviklet for høy intensitetsaktiviteter. Coveret passer perfekt til de andre plaggene i DevoldâRunning-kolleksjonen, og gir ekstra beskyttelse mot vær og vind slik at løpesesongen forlenges. 

Den innovative body mapping-teknologien gir unike funksjoner som vil gi den beste løpsopplevelsen. Funksjoner som paneler på rygg og ermer sørger for ventilering under treningen. Forsiden og øvre del av ermene er laget av en tettvevd og elastisk merinoullblanding, og har derfor vindavvisende egenskaper. Nettopp denne måten å bruke ull på er unik, ifølge Stange.

– Vi flytter hele tiden grensene for hvordan vi kan bruke ull, og innovasjonen ligger egentlig i kombinasjonen stoff og funksjon.

Plagget har også en skreddersydd og artikulert passform for fri bevegelse, inkludert en formsydd krage og en toveis glidelås foran for ekstra ventilasjon. Refleks-detaljer sørger for å holde deg synlig hvis du løper i mørket.

I motsetning til syntetiske tekstiler er ull naturlig nedbrytbart. Ulla har dessuten selvrensende egenskaper og trenger derfor ikke å vaskes så ofte, noe som reduserer forbruken av vann.

– Ved å velge ull over syntetiske materialer, vil du redusere utslipp av mikroplast. Når det å løpe i ull i naturen gir en overlegen brukeropplevelse, så er jeg faktisk freidig nok til å si at denne prisen er ganske fortjent, avslutter Stange.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.