51 millioner til VM i Narvik

alpint ski

Fylkesrådet foreslår å sette av inntil 51 millioner kroner i garanti til VM i alpine grener.  – Alpinbyen Narvik har lagt ned en imponerende innsats i å få et av verdens største idrettsarrangementer til byen. Dette kommer til å bli et av de mest spektakulære TV-sendte idrettsarrangementene noensinne, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide. 

Nordland fylkeskommune har vært en solid støttespiller for alpin-VM i Narvik – også økonomisk, helt siden arbeidet med å søke om mesterskapet i 2027 startet. Alpin VM 2027 AS gjorde i samarbeid med andre aktører et grundig arbeid i prosessen frem mot å bli valgt som norsk søkerby. På tross av at søknaden som ble levert var kvalitetsmessig god gikk det ikke Narviks vei for 2027-mesterskapet.

Men Narvik gir ikke opp, og nå er det full fokus på å få VM i alpint i 2029 i stedet.

– Vi står last og brast med Narvik og har kjempetro på at alpinsirkuset vil unnta By1 i 2029! Det er allerede gjort et veldig bra arbeid, som det kan bygges videre på i den nye søknaden. Det er ingen tvil Narvik har alt som trenges for å lykkes. Dette er et viktig arrangement ikke, bare for Narvik og Nordland, men for hele nasjonen, sier Dahlseng Eide.

– De positive ringvirkningene av et sånt mesterskap er åpenbare. Narvik vil få en helt unik kompetanse på store idrettsarrangement, Det vil også gjøre at millioner av TV-tittere får øynene opp for regionen og landsdelen. og være en unik sjanse for profilering vi ellers ikke ville fått. Et VM vil for alltid sette Narvik på det internasjonale alpinkartet, med alt det betyr for reiselivsnæringa. Et VM vil selvsagt også øke sjansen for å få flere store mesterskap i fremtiden. Tenk hvis vi hadde fått Narvik in som et fast arrangørsted for World Cup- sirkuset? Det ville vært stort.

– Et alpin-VM vil nok også åpne øynene til oss som bor i regionen allerede, og fremme pur stolthet og bolyst i nord, tror fylkesrådslederen. 

Fylkesrådets forslag til garanti skal endelig behandles av fylkestinget i neste uke.

Det er Narvikfjellet Allmenn AS, i samråd med søkerselselskapet Alpin VM 2029, som søker om fylkeskommunal støtte. Dersom det blir WM i Narvik i 2029 skal midlene brukes til anlegg. 

Søkerbyen Narvik skal møte det representanter for det internasjonale skiforbundet (FIS) i løpet av sommeren.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.