Bodin videregående skole åpnet nytt sikkerhetssenter

brann

Nordland fylkeskommune melder på nett at Bodin videregående skoles nye sikkerhetssenter i Nyholmsundet ble åpnet denne uka, dermed blir Nordland det andre fylket i Norge med eget sikkerhetssenter.

Senteret skal drive med maritim sikkerhetsopplæring for elever i videregående skoler og fagskole, for sjøfolk på hurtigbåter, ferger og andre fartøy, samt offshoreansette. I tillegg har senteret tilgang til en såkalt HUET-enhet – som trener offshore-personell i helikopterevakuering under vann.

– Nordland er Norges største ferge- og hurtigbåtfylke, det tredje største fylket målt i antall seilende sjøfolk, og er et meget stort fiskerifylke. Dette er yrker med stor risiko. For de som jobber i næringen er det krav om sikkerhetsopplæring. Her fyller sikkerhetssenteret er en viktig rolle både for sjøsikkerheten og beredskapsbyen Bodø, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap) til NFK.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.