medietilsynet

Ulovlig reklame: NRK får advarsel

NRK får advarsel fra Medietilsynet etter å ha brutt regelen om nøytral identifisering av sponsor. NRK identifiserte sponsoren Sto Norge i forbindelse med sendingen av Vasaloppet på NRK1 tidligere i år. NRK... Les mer »
vinter fjell

Kjører du off-piste må du tenke på snøskredfaren

Velger man å kjøre utenfor preparerte skiløyper er det en risiko for å bli tatt av snøskred. NVE oppfordrer derfor alle som velger å kjøre utenfor preparerte løyper om å sjekke skredfaren... Les mer »
det

Slik planlegger du fjellpåsken i siste liten

DNT-hyttene melder om strålende påskeføre og stor interesse for tradisjonell påskeferie til fjells. Her er tips og turforslag til den som starter planleggingen nå. Tidlig påske og mye snø i fjellet gir gode... Les mer »
slalom gutt barn

Mange overvurderer skiferdighetene i vinterferien

Hvert år avbryter mange nordmenn skiferien på grunn av beinbrudd. – Velg rett farge på nedfarten, og unngå “knokkelekspressen” hjem, sier skadeforebygger. I en undersøkelse Respons analyse har gjennomført for Fremtind, svarer... Les mer »
nfk

Sikrer Alpin-VM 2029 i Narvik

Fylkesrådsleder Remi Solberg er glad for at fylkesrådet i Nordland nå bevilger tre millioner kroner til arbeidet med å få VM i alpine grener til Norge og Narvik i 2029. – Det... Les mer »
Reistadløpet

Reistadløpet: Arktisk galskap fra fjell til fjord i Troms

Med klassikeren Reistadløpet 1.april og det nye løpet Summit 2 Senja på 70 km den 2.april blir finalehelgen i Ski Classics sesong XIV en unik styrkeprøve for eliten. Reistadløpet er Nord-Norges største... Les mer »
is vann natur

Våris kan være farlig!

Når solen skinner og temperaturene svinger kraftig får vi det som kalles våris og det kan være utfordrende. – Drastiske temperatursvingninger gjør at isen kan være usikker, sier president Claire Alfonso i... Les mer »
natur

God plass i påskefjellet

Været i fjellet skifter fort – husk fjellvettreglene og planlegg påsketuren godt, råder Den Norske Turistforening (DNT). – Jeg skjønner godt at folk sjekker værmeldingen og blir litt i tvil om påskeplanene. Mitt... Les mer »
fart bil laserkontroll

Råder skientusiasten til å ha vinterdekkene på

Påsken nærmer seg og nær 1,2 millioner oppgir at de skal utnytte den siste snøen på hytta eller fjellet. Slik får skientusiasten en trygg påske. Nær 30 prosent, tilsvarende vel 1,2 millioner... Les mer »
vinter fjell

Bli med på fritidsklubbene i Rana sine aktiviteter i vinterferien

I vinterferien arrangerer Fritidsklubbene i Rana forskjellige gratisaktiviteter for barn og unge. Alle aktiviteter er gratis og man tilbyr gratis lunsj alle dager, opplyser Rana kommune. Dette er programmet i Rana i vinterferien:... Les mer »