Nå får du flere fleksible billettyper til buss i Nordland

buss

Nordland fylkeskommune innfører nye periodebilletter, 24-timers, 3-dagers og 7-dagers billetter. I tillegg får du nå kjøpe ungdomskort og Travel Pass Nordland – alt i appen Reis.

De nye billettene, spesielt 7-dagersbilletten er for de som reiser flere turer hver dag, men bare en liten periode.

– Vi regner med at 7-dagersbilletten blir et populært alternativ av disse billettypene. Flere aktører har spurt etter denne. Blant annet elever og skoleelever som kun er her i perioder. Den ordinære periodebilletten for 30 dager blir for dyrt, det samme blir enkeltbilletter for en hel uke om du trenger å reise flere ganger hver dag, forteller en fornøyd fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

3-dagers billett og 24-timers billetten passer perfekt for de som skal på kurs og konferanser. Flere av byene i Nordland har blitt bedriftsbyer hvor det kommer mange reisende på konferanser.

– Periodebillettene kan du kjøpe i alle sonene i Nordland. For tilreisende vil det ofte være greit å kjøpe 3-dagers billetter for de som er her på besøk.

Ungdomskortet er en 30-dagers billett som kan brukes på alle fylkeskommunens buss- og hurtigbåtruter uavhengig av soner. Den gjelder i dag for alle mellom 16 og 19 år, men i fylkestinget i neste uke, vil det bli vedtatt at denne aldersgrensen skal økes til å gjelde alle fra 16 til og med 25 år.

– Jeg regner med at fylkestinget vil gå for innstillingen vår om å øke aldersgrensene. Også ungdomskortet kan kjøpes i appen Reis. Fra 1. juli vil denne også gjelde helt opp til og med de som er 25 år, presiserer Sande.

Travel Pass Nordland er rettet inn mot turistene. Den har en bruksperiode på 7 dager og kan brukes på alle fylkeskommunens buss- og hurtigbåtruter, uavhengig av soner.

– Travel Pass Nordland er perfekt for alle som ønsker å reise over lengre strekninger og med både buss og båt. Her kan du reise så mye du vil for bare 1290 kroner, og halv pris for barn. Et veldig godt produkt for de som ønsker å oppleve mye av Nordland, underbygger Sande.

Fylkesråd Sande tror periodebillettene vil hjelpe flere med å velge kollektivt når det finnes flere billett-muligheter.

– Disse billett-typene passer bra for de som plutselig får behov for å ta bussen i en kortere periode. Du har stor fleksibilitet, hopp av og hopp på når du vil. Dette vil garantert passe for mange, og er veldig lettvint, avslutter fylkesråd Monika Sande.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.