Vil bruke 2,3 millioner på barn og unge i idretten i Nordland

fotball kunstgress

Fylkesrådet vil sette av 2,3 millioner kroner for at alle barn og unge skal få delta i idrett. – Vi ønsker at alle barn og unge skal kunne være med på viktige sosiale arenaer som er bra for både inkludering og helse, sier fylkesrådsleder Elin Dahlseng Eide.

I tillegg til engangssummen på 2,3 millioner kroner økes det årlige bidraget til Nordland idrettskrets med 1 million kroner i forslaget som fylkesrådet håper fylkestinget vil stille seg bak.  

– Nå, mer enn noen gang før, er det viktig at storsamfunnet tar ansvar. Spesielt gjelder det tiltak som er viktige for barn og unge. Nordland skal være ungdommens fylke, og det å kunne være med på idrett uten å frykte for familiens økonomi er en del av retten til en trygg og god oppvekst over hele fylket vårt, sier Eide.

Fylkesrådslederen får støtte av fylkesråd for kultur, klima og miljø, Christian Torset. Han presiserer at deltakelse i fysisk aktivitet er en livslang investering.

– Det viktigste er at alle unge i Nordland skal få være en del av samfunnet og ikke havne utenfor. Dessuten er dette en liten investering dersom det betyr at vi får en befolkning med bedre fysisk form og færre helseproblemer i årene som kommer, sier Torset, og viser til fylkeskommunens mangeårige arbeid for god folkehelse i Nordland.

Pengene skal fordeles over hele Nordland, etter hvor behovene er. Torset tror de kommer godt med.

– Vi vet at det er dyrt å drive med en del idretter. Det er også forskjeller mellom kommuner i Nordland, på hvor mange som har problemer med å betale for å delta per i dag, men vi vet at problemet er økende over hele Norge. Til og med familier med stabil og god økonomi må nå kutte i utgiftene. Når vi fikk ekstra stor skatteinngang i fjor, fordi nordlandssamfunnet har gått så bra som det har gjort, er det derfor veldig fint å kunne gi litt tilbake til dem som trenger det mest, sier han.

I de siste årene har Nordland fylkeskommune satset stadig mer på ung inkludering. Bakgrunnen er at flere og flere ungdommer faller utenfor og ikke kommer inn i verken jobb eller på sosiale arenaer. 2,3 millioner kroner til idretten og en fast økning på 1 million kroner i året er et forlengende ledd i den satsingen, sier fylkesrådslederen.  

– Ja, vi må og skal ha ungdommen vår delaktig i både lokal- og storsamfunnet. Menneskene i Nordland er den fremste ressursen vi har, og ungdommen er fremtiden vår. Da må vi legge til rette for at de kan delta, og idretten er en flott arena for å fremme deltagelse i samfunnet, avslutter Eide. Saken skal til beslutning i fylkestinget i midten av juni.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.