MUSIKK: Dette er nordmenns sex-låter

sex

1 av 4 nordmenn mener at musikk kan øke sexlysten deres, ifølge en fersk undersøkelse utført av YouGov for Sonos. Nå røper det norske folk hvilke sanger som bidrar mest til sexlivet.

– Musikk kan gjøre sexlivet ditt bedre, både gjennom økt sexlyst og bedre sex. Pop og soul er sjangerne som øker sexlysten mest, mens danseband og folkemusikk er mindre sexy, sier Ninni Lindertz, nordisk markedssjef for høyttalerselskapet Sonos.

Undersøkelsen viser at jo mer sex man har, jo bedre liker man å kombinere musikk med sex.

– Nordmenn trekker fram artister som Marvin Gaye, Elvis Presley og The Weeknd blant artistene de vil lytte til før eller under sex. De mellom 18 og 29 år oppgir imidlertid at hiphop er den beste sex-sjangeren, og de skiller seg dermed fra eldre aldersgrupper, forklarer Lindertz.

Musikk og alkohol gir mest sexlyst
Den ferske Sonos-undersøkelsen viser at 3 av 10 nordmenn har sex hver uke eller oftere, og musikk er blant faktorene som kan bidra til sexlyst.

– Nordmenn oppgir at musikk, alkohol og belysning kan være med å avgjøre om man får lyst på sex eller ikke. Det man ser på TV, maten man spiser og stearinlys er også med i regnestykket. Men majoriteten oppgir at de ikke vet hvilke faktorer som påvirker sexlysten deres, forklarer Lindertz i Sonos.

Videre opplyser hun at de mellom 18 og 29 år forbinder musikk mest med sex.

– Hele 40 prosent av nordmenn i tjueårene sier at musikk kan øke sexlysten deres, mens bare 20 prosent av de i femtiårene er enig i dette. De mellom 18 og 29 år er også mest glad i å lytte til musikk mens de har sex, sier Lindertz.

Lyse og mørke stemmer kan påvirke
Sexolog og parterapeut Bianca Schmidt understreker at fysisk tiltrekning er sammensatt, men at det ikke er noe i veien for å skru på litt musikk.

– Alt du finner på som gjør at du kommer i stemning er ok, enten det er god musikk, peisbål eller noe helt annet. Kjør på, for det er ingenting som er forbudt, sier Schmidt.

Videre poengterer sexologen at seksualitet er et møte mellom to menneskers sanseapparat, og det inkluderer hørselen.

– Heterofile kvinner har en tendens til å tenne på maskulinitet og dermed en dyp, mørk mannsstemme. På samme måte kan en lys, myk stemme hos en kvinne være attraktiv blant heterofile menn. Det blir likevel altfor enkelt å konstatere at musikk med dyp eller lys vokal er tennende. Det er mange flere faktorer som til sammen skaper attraksjon, forklarer Schmidt.

Eksperimenter med musikk
Markedssjef Lindertz tror det kan være verdt å teste hvordan musikk påvirker samlivet.

– Det kan være spennende og givende å eksperimentere med musikk og sex. Trenger du et utgangspunkt, vil vi anbefale Spotify-listen «Norges Sexy Beats – offisiell liste». Den består av låtene som det norske folk liker å lytte til før eller under sex, avslutter Lindertz.

5 av de mest populære sex-låtene:

Marvin Gaye – Let’s Get It On

Elvis Presley – Blue Hawaii

Barry White – Can’t Get Enough Of Your Love, Babe

The Weeknd – Earned It (Fifty Shades Of Grey)

Celine Dion – My Heart Will Go On

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.