nrk

Selma blir programleder for Barnas Tale på NRK

Den populære NRK Super-profilen Selma Ibrahim blir programleder for Barnas Tale på NRK. Samtidig starter den spennende jobben med å finne den som skal tale på vegne av norske barn i forkant... Les mer »
øl alkohol

Flere enn to av fem i Nordland mener det drikkes for mye alkohol foran barn

Alkovettorganisasjonen Av-og-til har en klar oppfordring etter ferien: – Ta grep om du har vært bekymret for et barn i sommer, sier generalsekretær Ragnhild Kaski. Det drikkes generelt for mye alkohol foran... Les mer »
alkohol sommer

Én av fire foreldre har vært brisen foran barna

– Barn merker raskt at voksne har drukket, og blir utrygge lenge før det er snakk om fyll og bråk, sier Ragnhild Kaski i Av-og-til. Sommeren er den tiden på året nordmenn... Les mer »
Sex og Politikk

Norway Cup-film skal motvirke grenseoverskridende atferd og overgrep

Norway Cup byr på store fotballopplevelser, sosialt samvær og kanskje en forelskelse? Nå skal en egen informasjonsfilm brukes som verktøy mot grenseoverskridende atferd og overgrep. Fordi det er bedre å forebygge med... Les mer »
jysk

JYSK forplikter seg til barnekreftsaken

Tidligere i år ble JYSK Norge med på landets største fotball lag, for å vise støtte til kreftsyke barn sammen med Barnekreftforeningen. Målet var å samle inn penger til barnekreft. Nå ønsker... Les mer »
pr-o

Verdens første bilstol med integrert airbag for barn

Verdens første bilstol med integrert airbag, Anoris T i-Size fra Cybex, har nylig vunnet prisen som den best testede bilstolen for barn noensinne, ifølge Stiftung Warentest og ADAC. Den forovervendte bilstolen sine testresultater illustrerer... Les mer »
stortinget slottet

17. mai-trikset som gjør barn og foreldre tryggere

Det er ikke bare mobiler og lommebøker som blir borte på 17. mai. Hvert år kommer små barn bort fra foreldre i folkehavet på nasjonaldagen. Men det finnes en enkel løsning som... Les mer »
Foto: PMW

LESERINNLEGG: Skaper vi fred ved å finansiere opplæring av barnesoldater?

Det var noe patetisk over den talen utenriksministerHuitfeldt holdt i Brussel 10. mai da hun på ny oppfordret de palestinske selvstyremyndighetene i Gaza og på Vestbredden om å la seg forene i bestrebelsen på å... Les mer »
vinter fjell

Bli med på fritidsklubbene i Rana sine aktiviteter i vinterferien

I vinterferien arrangerer Fritidsklubbene i Rana forskjellige gratisaktiviteter for barn og unge. Alle aktiviteter er gratis og man tilbyr gratis lunsj alle dager, opplyser Rana kommune. Dette er programmet i Rana i vinterferien:... Les mer »
natur sommer barn

Gir barn og unge noe å glede seg til i sommer

Koronapandemien rammer fremdeles barn og unge hardt, spesielt de som var sårbare fra før. For tredje år på rad gir Gjensidigestiftelsen penger til gode sommeropplevelser. – Koronapandemien er forhåpentligvis på hell, men... Les mer »