hillandknowlton

The Hawks og Rana Makerspace med solid innsats i skandinavisk finale i FIRST LEGO League

I helgen konkurrerte The Hawks og Rana Makerspace i den skandinaviske finalen i FIRST LEGO League. Mo i Rana-talentenes kreative løsninger skapte begeistring hos dommerne.   I helgen var flere hundre barn og unge samlet... Les mer »
bibel jul

Lys våken: Elleveåringer overnatter i kirken

Førstkommende helg er det første søndag i advent, og mange steder er elleveåringer invitert til å overnatte i kirken fra lørdag til søndag. Arrangementet kalles «Lys våken» og markerer starten på adventstiden –... Les mer »
hillandknowlton

Rana Makerspace fra Mo i Rana i skandinavisk finale i FIRST LEGO League

I helgen gikk Rana Makerspace fra Mo i Rana helt til topps i den regionale finalen i teknologi- og kunnskapskonkurransen FIRST LEGO League. Nå er Rana Makerspace klare for å konkurrere i... Les mer »
nettspill

Innovasjonspris for verktøy som skal bedre klassemiljø

Verktøyet skal gi skoler viktig kunnskap om ensomhet, vennskap, uro og inkludering i klassen. For dette er Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger tildelt SR-Banks innovasjonspris for 2022. Senteret har gjennom mange år... Les mer »
vannmelon

Rana kommune: Søk tilskudd til inkludering av barn og unge 2024

Nå er muligheten for offentlige instanser, frivillige organisasjoner og private aktører til å søke tilskudd til inkludering av barn og unge for 2024 lyst ut, opplyser Rana kommune. Offentlige instanser, frivillige organisasjoner... Les mer »
elsparkesykkel

1 av 10 skolebarn bruker elsparkesykkel – Mange er uforsikret

I en undersøkelse for Tryg Forsikring svarer 1 av 10 foreldre til skolebarn at barna bruker elsparkesykkel til eller fra skolen. – Mange av disse er uforsikrede private elsparkesykler, og prisen kan... Les mer »
læring lærer klasse

Mosjøen: Temakveld med Mobbeombudet i Nordland

Det skal arrangeres en temakveld «Sammen for et godt oppvekstmiljø» med Mobbeombudet i Nordland 4. oktober i Mosjøen. Arrangementer går av stabelen onsdag 4. oktober kl 18:00 – 19:30 i Mosjøen kulturhus,... Les mer »
islam

LESERINNLEGG: Om barn i væpnet konflikt

Onsdag 5. juli debatterte Sikkerhetsrådet en rapport fra generalsekretæren om barn og væpnede konflikter. På vegne av de nordiske land fremførte Danmarks FN-ambassadør disse landenes reaksjon på rapporten, og ga den sin støtte. Av: dr. Michal... Les mer »
nfk

Spillemidler fordelt på Helgeland

110 millioner kroner er fordelt på ulike idretts- og nærmiljøanlegg. Av disse får Helgeland 37,2 millioner kroner. – På Helgeland har Mo i Rana fått i overkant av 23 millioner kroner, sier... Les mer »
bodøposten android

120.000 barn har startet med IceJunior

Mobilabonnementet IceJunior ble lansert før sommeren 2019. Med abonnementet får barn under 13 år 1 GB i ice sitt mobilnett og muligheten til å ringe 3 valgfrie numre i Norge helt gratis. – Vi ønsker... Les mer »