Toppliste: Dette irriterer oss mest på ferie

frende

1000 nordmenn har blitt spurt om hvilke irriterende ferieproblemer de har støtt på. Nå starter fellesferien og mange vil møte akkurat disse.

Forsinket fly – 52 prosent
Forsinket bagasje – 39 prosent
Kansellert fly – 25 prosent
Misfornøyd med hotellet – 23 prosent
Har blitt syk og trengt lege – 15 prosent
Reisefølget har blitt syk og trengt lege – 14 prosent
Ran eller tyveri – 11 prosent
Flystreik – 11 prosent
Avlyst reise – 10 prosent
Veggedyr og kakerlakker – 7 prosent
Glemt passet – 4 prosent
Bodd på rom med skjeggkre – 2 prosent
(Kilde: Frendeundersøkelsen, utført av Norstat)

I fjor meldte nordmenn nesten 355 000 skader på reiseforsikringene sine. Det er flere enn i 2019, det siste normalåret før pandemien kom.

–  Forsinket fly og bagasje er det flest har opplevd. Det er skikkelig irriterende å ikke få startet ferien slik du hadde tenkt. Kanskje må du ut å kjøpe nye klær den første dagen, eller kanskje kommer du deg ikke avgårde engang for å starte ferien. Hvis du er misfornøyd med hotellet ditt eller glemmer passet er det imidlertid lite reiseforsikringen din kan hjelpe deg med, sier skadesjef på reise hos Frende Forsikring, Petter Lassen.

1 av 4 har opplevd at flyet deres er blitt kansellert.

På femte og sjetteplass på lista kommer sykdom.

–  I fjor var det snaut 100 000 saker som ble meldt til forsikringsselskapene på grunn av ulykker eller sykdom. Disse kostet nesten én milliard kroner. Vi ser ofte saker der folk legges inn på sykehus i utlandet og gjerne trenger syketransport hjem. Det kan fort koste flere millioner kroner, sier Lassen i Frende.

Sykdom kan skje plutselig og uventet, også med friske folk, sier han.

Mange tar unødvendig risiko
Frendeundersøkelsen har spurt om nordmenn har reist uten reiseforsikring noen gang. Her svarer nesten 1 av 5 ja, eller at de rett og slett ikke vet om de har reist uten forsikring. I aldersgruppen 18-29 år står det verst til. Der har hele 1 av 3 våget seg ut på tur uten å vite at de har god dekning med i bagasjen.

– Jeg tør ikke tenke på hvordan det er å trenge hjelp i utlandet uten å være sikret god helsehjelp på gode sykehus. Tenk hvis du er uheldig og kommer til et dårlig offentlig sykehus og trenger operasjon. Da vil du ikke stå alene, sier Lassen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.