MatPrat: Kvinner skal bake og pynte i jula, menn skal slappe av

baking jul

Det er tydelige kjønnsforskjeller på hva kvinner og menn gleder seg mest til i jula. Kvinner skal pynte hjemmet og bake med barna, menn skal slappe av.

I MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion, svarer 31 % av mennene at de gleder seg mest til ferie og avkobling, mens kun 18 % av kvinnene svarer det samme. Derimot er det dobbelt så mange kvinner (47 %) som menn (23 %) som svarer at de gleder seg mest til julepynt og tradisjoner rundt dette.

Når det gjelder baking, er det også en tydelig kjønnsforskjell. 18 % av kvinnene gleder seg mest til å bake med barna, mens kun 8 % av mennene oppgir dette.  

– Det ligger mye jobb i å lage det koselig i jula. Dette vil jeg tro de fleste kvinner er klar over, og at de derfor i mindre grad enn menn ser på juletiden som ferie og avkobling. Det er også i hovedsak kvinnene som gleder seg til å bake med barna. Undersøkelsen viser at juleforberedelser fortsatt er ganske kjønnsdelt, sier Anne Zondag, samfunnsanalytiker i MatPrat.

Det er ganske likt mellom kjønnene når det gjelder å glede seg mest til tid sammen med familie og venner, 61 % menn og 58 % kvinner svarer dette.  

Flere menn enn kvinner svarer at de gleder seg mest til mat og drikke: 59 % av menn og 46 % av kvinner oppgir å glede seg mest til god mat og drikke. 

Julepresanger kommer langt ned på lista over det folk gleder seg mest til jul, og er likt for begge kjønn: bare 8 % oppgir at julepresanger er det de gleder seg mest til i jula.  

– Det alle gleder seg mest til (både kvinner og menn) med julefeiringen, er tid sammen med familie og venner. 61 % av mennene og 58 % av kvinnene svarer at dette er det de gleder seg mest til. Julepresanger derimot, kommer relativt langt ned på listen over hva man gleder seg mest til; kun 8 % av kvinner og menn svarer at dette er det de gleder seg mest til, sier Gunnar Thoen, analyseansvarlig i MatPrat. 

Nesten dobbelt så mange kvinner som menn svarer at de gleder seg mest til julemusikk og julefilmer. 41 % av kvinnene svarer at de gleder seg mest til dette, mens kun 22 % av mennene gleder seg mest til dette.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.