eiendom

Innovasjonsteam skal hjelpe Andøy med å tette boliggapet

Fremtidens Andøy trenger både nye boliger og bedre møteplasser. Et innovasjonsteam skal nå hjelpe kommunen med å finne nye løsninger. Innovasjonsteamet som er plukket ut består av arkitektkontoret Lala Tøyen og designbyrået... Les mer »
nfk

Finansiering av The Whale på Andøya: – Fantastisk for reiselivet og kystkulturen i Norge!

– Dette er rett og slett en fantastisk god nyhet for reiselivet i hele Norge, fastslår fylkesrådsleder i Nordland, Elin Dahlseng Eide, etter nyheten om at regjeringen vil bevilge penger til The... Les mer »
The Whale

50 millioner til The Whale

The Whale mottar 50 millioner kroner fra SpareBank 1 Nord-Norge, og er dermed et steg videre på planen om å kunne åpne attraksjonen i 2026. – Vi har jobbet iherdig med å... Les mer »
nfk

Vil ha vekstmobiliseringsprogram for Andøy

På fylkestinget nylig kom nyheten om at fylkesrådet nå vil sette i gang arbeidet med et eget vekstmobiliseringsprogram for Andøy. Begrunnelsen er den enorme veksten Andøy-samfunnet står ovenfor de neste årene.  –... Les mer »
nfk

Ser på Andøya som et stort fortrinn for Norge

Forsvarskommisjonen ser på romaktiviteten på Andøya som et betydelig fortrinn for Norge. Medlemmene tror Andøya Spaceport vil bli den første oppskytingsbasen for neste generasjon satelitter i Europa, og mener denne evnen er... Les mer »
nfk

Jobber for et nasjonalt senter på Andøy

Romindustrien som nå er under etablering på Andøy Spaceport har enorme muligheter. – Vi støtter opp om en industri som har et uendelig perspektiv, og gir i denne runden et tilskudd til... Les mer »
Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Verdens største åpne jammetest på Andøya

Industri fra hele Europa deltar når Statens vegvesen, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Forsvarets forskningsinstitutt skal teste hvordan moderne posisjonsteknologi tåler jammeangrep. Målet med testen er økt sikkerhet og mer robuste systemer. Arrangementet “Jammetest 2022”finner... Les mer »
musikk live

Ønsker nominasjoner til Willyprisen

Er det noen i ditt nærmiljø som stiller opp for ungdom, og som er med på å gjøre ungdommen gode? Rock Mot Rus på Andøya skal dele ut Willy Oftedals Ærespris for... Les mer »
nfk

Avvikler SMS-varsling for Kjølhågen

Nå blir det slutt på varslingstjenesten for vegen over Kjølhågen ved Andøy. Etter 1. november 2021 vil det ikke komme flere tekstmeldinger om at fv. 82 ved Kjølhågen er stengt eller åpen. Det... Les mer »
nfk

Varsler storsatsing på utdanning i Nordland

Arbeidsledigheten i Nordland er lav og de store næringene i vekst, samtidig som reiselivet tar seg opp etter pandemien. Nå varsler fylkesråd Elin Dahlseng Eide en storsatsing på utdanning og kompetanse, i... Les mer »