IKEA tester leasing av møbler

ikea

IKEA vil teste ut leasing av møbler i 30 markeder i 2020. De ønsker å tilby kundene en mer bærekraftig måte å skaffe, ta vare på og videreformidle IKEA-møbler.

Dette er et svar på hvordan IKEA kan møte kundenes behov på måter som bidrar til en sirkulær økonomi. Initiativet er i tråd med IKEAs mål om å bli et sirkulært og klimapositivt selskap innen 2030. I 2019 ble 8,7 millioner IKEA-produkter pakket for videresalg i stedet for å bli kastet, og over 1 million reservedeler ble bestilt for å reparere produkter og forlenge levetiden.

– Vår fremtidige suksess ligger i evnen til å forandre og forbedre forretningsmodellen vår på alle måter. Å teste ut muligheten for å tilby leasing er en av måtene vi utfordrer oss selv på for å og bli enda rimeligere, mer tilgjengelige og bærekraftige. Klimaendringer og overforbruk er blant de største utfordringene vi står overfor i samfunnet – forretningsutvikling som dette viser hvordan vi jobber hardt for å leve opp til visjonen vår om å skape en bedre hverdag for de mange menneskene, sier Jesper Brodin, administrerende direktør, i Ingka Group, tidligere IKEA Group, som er et av elleve konsern som eier og drifter IKEAs salgskanaler, inkludert IKEA Retail Norge.

Ingka Group har lyttet til folks synspunkter om en bærekraftig levemåte og sett på hvordan eiendelene kommer inn i hjemmet, hvordan de brukes og hvordan de føres videre. De har begynt å prøve ut dette i Nederland, Sverige, Sveits og Polen. Målet er å utvikle en abonnementsbasert leasing som gjør det mulig for IKEA å fortsatt eie produktet og sikre gjenbruk så mange ganger som mulig, før materialene gjenvinnes til slutt.

– Her i Norge vet vi det er økende interesse for utleie- og abonnementsløsninger, både blant privatforbrukere og bedrifter. Derfor blir det spennende å utvikle og dette i løpet av det neste året. Parallelt med å utvikle abonnementsløsninger for hjeminnredning utvider vi vår tjeneste, «IKEA kjøper tilbake», til flere varehus. Testen på IKEA Ringsaker har vært en suksess og godt mottatt av kundene våre, og vi ser frem til å tilby muligheten for å selge og kjøpe brukte IKEA-møbler på flere varehus i Norge. «IKEA kjøper tilbake» er også et initiativ for å øke levetiden til produktene våre og bidrar til vårt mål om bli 100 prosent sirkulære i 2030, sier Anders Lennartsson, bærekraftsjef i IKEA Retail Norge.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.