Avvikler SMS-varsling for Kjølhågen

nfk

Nå blir det slutt på varslingstjenesten for vegen over Kjølhågen ved Andøy. Etter 1. november 2021 vil det ikke komme flere tekstmeldinger om at fv. 82 ved Kjølhågen er stengt eller åpen. Det har abonnentene nylig fått melding om. 

– Vi forstår at mange har satt pris på informasjon rett på telefonen sin, men SMS-ordningen på Andøya er den eneste av sitt slag på fylkesvegene våre. Vi mener at trafikantene vil være godt ivaretatt selv om denne ekstratjenesten nå opphører, sier seksjonsleder Kjell Sture Trymbo i Nordland fylkeskommune. 

På strekningen er det montert vindvarslingsanlegg, slik det finnes på flere vindutsatte bruer. Det er også forvarslingsskilt som leder trafikantene via omkjøring dersom vinden er for sterk. 

– I tillegg har Statens vegvesen til enhver tid oppdaterte trafikkmeldinger på 175.no. Totalt sett mener vi derfor at de som kjører her har god tilgang på informasjon, og lik vegnettet ellers,  sier Trymbo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.