Ønsker nominasjoner til Willyprisen

musikk live

Er det noen i ditt nærmiljø som stiller opp for ungdom, og som er med på å gjøre ungdommen gode? Rock Mot Rus på Andøya skal dele ut Willy Oftedals Ærespris for 12. gang.

Willyprisen er en nasjonal pris som skal gå til noen som har gjort en aktiv innsats for ungdom eller unge musikere. Willyprisen ønsker kandidater fra hele landet, og man kan nominere både enkeltpersoner og lag og foreninger.

8.-10 april kan man endelig arrangere Rock Mot Rus på «gamlemåten». Det er tre år siden folk sist møtte i Andenes Idrettshall for å feire musikken og ungdommen sammen. Siden da har man arrangert både digital festival og utendørs festival, og delt ut Willyprisen to ganger.

Juryen, som består av styret i Rock Mot Rus ønsker seg kandidater til den tolvte utdelinga. Prisen består av 5000 kroner, et diplom og bronsestatuetten «Willy», utarbeidet av en av Willy Oftedals nære venner, Svein Spjelkavik, og støpt av Kristiania Kunst- & Metallstøberi, som også hvert år støper troféene til Spellemannsprisen.

– Den største grunnen til at Rock Mot Rus ble så betydningsfull for musikklivet i nord, het Willy Oftedal, og han var festivalsjef i 29 år, før han tapte kampen mot kreften i 2010. Derfor opprettet vi i 2011 Willy Oftedals Ærespris, for å hedre Willys minne, og samtidig gi velfortjent honnør til andre som ham. I år kunne Willy fylt 65 år, og prisen deles ut for 12. gang. På scenen står også bandet Honningbarna, som også var en av headlinerne i 2011, og som delte ut den aller første prisen. Prisen er nasjonal, og vi mottar hvert år forslag på mange gode kandidater. Prisen deles også i år ut i forbindelse med Rock Mot Rus-festivalen på Andenes, sier Kristin Krey, festivalsjef i Rock Mot Rus.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.