Susanne Lundeng ute med ny Nordnorsk folkemusikk og konserter i Nordland

heilo

Susanne Lundeng er en av Norges mest anerkjente folkemusikere. Med sine musikalske røtter i folkemusikken i Nord-Norge, har hun en særegen lyd som musiker, komponist, sanger og musikalsk fritenker.

Gjennom sitt forhold til kunstformen og de gamle tradisjonene som følger, har Susanne utviklet sin sound over tid og har fått stor aksept innenfor den internasjonale scenen.

I sitt samspill med jazzmusikerne Nils-Olav Johansen og Erik Nylander, utforsker hun musikken gjennom improvisasjonssamtaler, og i tekstene og melodiene skildrer hun selve livets dramatikk og dets innvirkning på både mennesker og landskap.

Musikkene hennes er blitt beskrevet som dypt melankolsk, dempet, øm og stormfull. 

«Følge» er Susanne Lundeng sitt 13. album. Her er langstrakte, malende musikalske bilder med fela som forteller og små sanselige betraktninger i tekstene, alltid nært tilstedeværende. 

Hennes musikalske språk ligger trofast i dypet av den nordnorske ur-rytmen, en pulserende tre-takt med kraft og intensitet og folketonenes poetiske og melodiøse linjer.

Albumet har fått tittelen «Følge». I nordnorsk gammel tru er følge hvert menneske sin skytsånd, en ledsager i livet fra vugge til grav og opptrer som en forvarsler og beskytter.

– Vi har med oss alle mennesker vi har møtt gjennom livet og jeg er et ledd i en spille- og fortellerkultur og har med meg musikken, spelemenn og minnene. Det opplever jeg som mitt følge, sier Susanne.

Besetningen er Susanne Lundeng: fele, sang og oktavfele, Nils-Olav Johansen: gitar, bassgitar, vokal, fingersymbaler, trøorgel, synthorgel, piano og clavinet, Erik Nylander: trommer.

Det blir releaseturné denne våren, med releasekonsert 31.januar på Nordlysfestivalen: 

31.jan Tromsø, Nordlysfestivalen
15.mar Svolvær, Lofoten kulturhus
16.mar Stokmarknes, Hurtigrutens Hus
17.mar Finnsnes, Finnsnes kulturhus
18.mar Målselv
19.mar Narvik, Vinterfestuka
22.mar Asker, Asker kulturhus
23.mar Porsgrunn, Ælvespeilet
24.mar Stokkøya, Strandbaren
25.mar Åsen, Vatn Bistro

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.