Lavere toll til Kina

sandberg

Fra 1. juli reduserer Kina importtollen på en rekke varer. Dette kan bety en tollreduksjon på over 70 millioner kroner årlig for norske sjømateksportører.

– I fjor eksporterte vi sjømat for godt over 3 milliarder kroner til Kina. Dersom vi tar fjorårets eksport som et utgangspunkt, vil dette bety en tollreduksjon på over 70 millioner kroner årlig. Kina åpner opp for mer internasjonal handel. Dette er positive takter fra et stort og viktig marked, sier fiskeriminister Per Sandberg.

I slutten av mai annonserte kinesiske myndigheter at de vil redusere importtollen på nesten 1 500 produkter fra land som er medlem av Verdens Handelsorganisasjon (WTO). Den gjennomsnittlige tollsatsen reduseres fra 15,2 prosent til 6,9 prosent. Endringene vil tre i kraft allerede 1. juli. Dette betyr at tollsatsene reduseres for over 250 sjømatprodukter fra Norge.

– Dette er et signal om at Kina vil øke handelen med omverdenen. Kina vil importere mer råvarer for videre bearbeiding i Kina, og gi forbrukere bedre tilgang på varer. Lavere toll er gode nyheter for sjømatnæringen, sier Sandberg.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.