– Kan hindre en rekke ulykker mellom bil og sykkel

continental

Continental har utviklet en liten radar som kan monteres på bilen for å forhindre ulykker mellom biler, sykler og gående. 

Teknologiselskapet Continental har avduket en ny kortdistanseradar som vil gjøre det tryggere å ferdes i trafikken. I stedet for teknologien som brukes hittil med 24 Gigahertz-teknologi, opererer den nye radaren med 77 Gigahertz-teknologi. Det betyr at radaren er vesentlig mer nøyaktig, og vil oppdage omgivelsene rundt bilen bedre.

Med denne radaren er man derfor i stand til å oppdage medtrafikanter og andre hindringer mye mer presist enn tidligere. Dessuten registrerer 77 GHz sensoren også bevegelsesretninger og hastigheter mer nøyaktig enn det var mulig med det tidligere brukte 24 GHz-sensorene. I tillegg er det nye systemet mer kompakt, slik at det enklere kan installeres i kjøretøyet. 

– Dette systemet kan hindre en rekke ulykker mellom bil og sykkel. Eller også gående, ved at radaren vil hjelpe bilisten i blindsonen, forteller produktsjef for personbildekk hos Continental Norge, Knut Knudsen.

De nye radarsensorene kan monteres på hvert hjørne på bilen, noe som vil gi en 360 graders overvåkning av omgivelsene. Dermed vil radaren varsle om hindringer i blindsonene, noe som spesielt kan være nyttig i høyresvinger ut av kryss, hvor ulykker med syklister ofte skjer. Om radaren oppdager en syklist vil den kunne automatisk bremse bilen, og unngå en ulykke. Systemet vil også forhindre at man for eksempel åpner døren i det en syklist kommer bakfra. 

– I Continental har vi en Vision Zero, hvor vi jobber mot en fremtid med null ulykker, null skadde og null ulykker i trafikken. Slike systemer som denne nye radaren er viktig for å nå dette målet, avslutter Knut Knudsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.