Samiske veivisere feirer samenes nasjonaldag i Bodø

Samisk høgskole

De samiske veiviserne kommer til Bodø for å opplyse ungdom om samisk historie og kultur. 2 av de samiske veiviserne, Vanja Tørresdal og Eli Karianne Vesterheim Hætta, kommer til Bodø og Hamarøy i uke 6 (04.02.19-08.02.19) for å opplyse ungdom om samisk samfunn og kultur.

De samiske veiviserne skal være på Bodin vgs 04.02 og 08. 02, Bodø vgs 05.02 og 06. 02, Hamarøy ungdomsskole og Knut Hamsun vgs 07.02.

– Jeg gleder meg masse til å komme til Bodø! Jeg har aldri vært i Bodø før og det blir også spennende å feire samenes nasjonaldag en annen plass, sier veiviser Vanja Tørresdal

Denne uka er litt spesiell da det er samenes nasjonaldag onsdag 06.02. De samiske veivisere kommer til å være med på deler av feiringen som foregår i Bodø denne dagen!

Onsdag 06.02 12:20 er det et foredrag om samiske språk med Bruce Timothy Morén-Duollja fra NORD universitet på Bodø vgs.

Samiske veivisere reiser rundt på videregående skoler i hele Norge og forteller om samisk kultur og samfunnsforhold. Ordningen ønsker å gi ungdommene et møte med det samiske samfunnet sett gjennom samiske ungdommers egne øyne. Årlig velges det fire samiske ungdommer mellom 18-25 år for å bli samiske veivisere.

Ordningen Samiske veivisere ble startet i 2004. Det var Erna Solberg, som da var kommunalminister, som kom på denne ideen. Tanken bak var å endre holdninger og å bekjempe fordommer, stereotypier, hets og rasisme mot samer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.