Ny undersøkelse: Færre planlegger utenlandsferie i år

hellas

I en fersk spørreundersøkelse for Tryg Forsikring svarer 23 prosent at de planlegger å feriere i utlandet i år. Andelen var 38 prosent på samme spørsmål i oktober.

– En så kraftig nedgang er en klar indikasjon på at flere og flere planlegger norgesferie i år, noe vi også anbefaler etter UDs nye reiseråd fredag, der de fraråder reiser til alle land inntil 15. mai, og varsler at det kan bli forlenget, sier kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring.

Les også:  Kostbare hytteskader: Slik sikrer du hytta før høsten

Spørreundersøkelsen viser at andelen menn som vil dra på utenlandsferie er 27 prosent, mot 19 prosent for kvinner. Geografisk svarer 31 prosent av de som bor i Oslo ja, mens andelen er lavest i Trøndelag og Nord-Norge med 18 prosent. Aldersmessig er ja-andelen høyest for gruppen 50-59 år.

– Andelen som planlegger utenlandsferie er fremdeles høy, og tilsvarer nær en million nordmenn. Det er verdt å minne om at bestiller du en reise til et rødt land fraskriver du deg all avbestillingsdekning uansett når du skal reise, sier Irgens.

Les også:  Anbefaler ikke bygging av Nord-Norgesbane

I spørreundersøkelsen, som er gjennomført av YouGov og ble  avsluttet 22. mars, svarer litt flere, 26 prosent av de spurte, at de planlegger utenlandsferie i år såfremt de er vaksinert.

– Jeg tror de fleste innser at det er så mye usikkerhet rundt smitte og vaksinering nå at å planlegge sommerferie i utlandet er risikosport. Vår klare anbefaling er å ferie innenlands i år, og unngå risikoen ved en usikker reise til utlandet. Støtt heller norsk reiselivsnæring og bruk feriepengene på en norgesferie, sier Irgens.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.