marius reikerås

LESERINNLEGG: Åpent brev til statsminister Jonas Gahr Støre

Under «Det Store Folkemøtet» på NRK den 28.8.23, sa du:»Vi skal respektere alle våre internasjonale forpliktelser…». Det vet du at ikke medfører riktighet. Av: Marius Reikerås, menneskerettsjurist. Under det direktesendte folkemøtet i... Les mer »
lofotfiske

Støtte til førstegangsinvestering i fiskebåt og redskaper

Sametinget har bevilget 300 000 kroner i støtte til Kristine Edgarsdatter Vinje med firmaet Leron AS i Karlsøy kommune, til kjøp av fiskefartøy og redskaper Leron AS skal hele året drive fangst av... Les mer »
rein

Sametinget støtter førstehjelpskurs i reindrifta

Sametinget har bevilget 295 000 kroner i tilskudd til Norske Reindriftsamers Landsforbund (NRL) til gjennomføring av førstehjelpskurs i reindrifta.  Norske Reindriftssamers Landsforbund (NRL) har etablert en HMS-tjeneste (helse, miljø og sikkerhet) for... Les mer »
nfk

Vil ha enda sterkere satsing på samisk kunst og kultur i Nordland

Landsdelsrådet for kultur i Nord-Norge ber om at regjeringen midtveis i stortingsperioden øker bevilgninger til samisk kunst og kultur betydelig i de to neste statsbudsjettene. – Fylkeskommunene i Nordland, Troms og Finnmark... Les mer »
rein same

Samer og urfolksstatus: – Meningsløst vedtak som vil skape større problemer

Nylig besluttet stortinget å gi samer status som urfolk i grunnloven. Dette er et skritt i feil retning for likebehandling av alle innbyggere mener FrP. – Vi har sett et økende konfliktnivå mellom... Les mer »
Nord universitet

Nord universitet: Tove (54) ny leder for samisk senter

Tove Mentsen Ness fra Namsos blir ny leder for Senter for samisk og urfolksstudier, opplyser Nord universitet i en pressemelding. Senter for samisk og urfolksstudier ble etablert i 2022 i samarbeid mellom Nord... Les mer »
utdanning

Sametinget ber KS prioritere lærere med samisk språkkompetanse i arbeidstidsforhandlinger

– Vi risikerer å ha langt færre samisklærere de neste tiårene, derfor sender Sametinget innspill til lønnsforhandlingene for aller første gang, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR).   Sametingsrådet anmoder KS om å... Les mer »
fritt ord

Fritt Ords Honnør til Ella Marie Hætta Isaksen

Fritt Ords Honnør tildeles musiker, skuespiller og aktivist Ella Marie Hætta Isaksen (24) for hennes innsats for minoritetsvern og samiske urfolksrettigheter. Hun var frontfigur under de fredelige sivil ulydighets-demonstrasjonene i Oslo i... Les mer »
rein

Viktig at reindriftsavtalen fikk forventet økning

Sametinget hadde flere innspill til Reindriftsavtalen 2023/2024 og er fornøyd med at rammen for avtalen ble historisk høy, og økte til 200 millioner kroner.  – Vår prioritering var å ha fokus på... Les mer »
elden

Fjerning av Fosen-aktivister: – Tvilsomt eller manglende grunnlag!

Siden demonstrasjonene startet torsdag, har flere aktivister blitt fjernet med makt og innbrakt av politiet. – Fosen-aktivister har blitt fjernet tilsynelatende uten at politiet har vurdert nødvendigheten og forholdsmessigheten av inngrepene, sier... Les mer »