uis

Forskningsprosjekt skal gjøre undervisningen mer engasjerende

Lærer Olaug Ueland får tilbakemeldinger på undervisningen fra en personlig coach. Målet er at samhandlingen med elevene blir enda bedre, og at undervisningen blir mer engasjerende. Olaug Ueland er lærer ved Dalane... Les mer »
nfk

Lærlinger i Nordland løftes med 3,3 millioner

– Det er svært viktig at lærlinger og lærekandidater som har utfordringer får ekstra veiledning i læretiden for å lykkes. Derfor bevilger nå fylkesrådet 3,3 millioner kroner for å stimulere lærebedrifter til... Les mer »
læring lærer klasse

Pårørendeskole for demens i Selfors

Pårørendeskolen høsten 2022 vil være 4 tirsdager i november. Undervisningen vil være på Selfors sykehjem, stua i 2.etasje, oppstart kl. 18.00, opplyser Rana kommune. Her er tidspunktene høsten 2022: 08.11.22 – Undervisning... Les mer »
nfk

– Sjunkhatten folkehøgskole må finansieres nå!

– Nordland fylkesting forventer at det brede flertallet av partier som har ytret sin støtte til prosjektet, nå står ved sine lovnader og sørger for statlig finansiering til Sjunkhatten folkehøgskole nå!  ... Les mer »
nfk

Er i gang med bio-gass satsingen

Sortland videregående skole avd. Kleiva naturbruk har et ønske om å spre kunnskap om økonomiske og miljøvennlige løsninger for fremtidens bønder. Derfor vil de drive gårdsbruket slik at gårdens ressurser utnyttes så effektivt som... Les mer »
nfk

Arbeidstrening med verdensmester i drifting Fredric Aasbø

8 elever fra arbeidslivsgruppa på alternativ opplæring ved Bodø vgs. fikk være med da Nordvik Fagskole arrangerte lærlingesamling på Arctic Circel Raceway på Storforshei. Siden 2018 har Nordvik invitert de om lag... Les mer »
nfk

Nye jobbmuligheter i Nordland: Nå åpner Batterifagskolen!

Batterifagskolen, som er Norges første fagskolestudium for batteriindustrien, har nå åpnet for søkere, opplyser Nordland fylkeskommune. Batterifagskolen er et helt nytt og fremtidsrettet studietilbud ved Fagskolen i Viken med oppstart i januar... Les mer »
nfk

Satser videre på Ung Vesterålen

– En av de viktigste jobbene for fylkesrådet er å motvirke frafall og utenforskap blant ungdom. Vi jobber nå med en utredning om alternative utdanningsløp i videregående skole, nettopp for å motvirke... Les mer »
utdanning

Sametinget lanserer for første gang støttemateriell-videoer i de samiske språkfagene

Samisk som førstespråk er både et språkfag og et danningsfag, det betyr at faget sikrer trygge språkbrukere og språkbærere til samiske samfunnet. I faget samisk som andrespråk er grunnlaget å snakke samisk... Les mer »
kino

Rana kulturskole har ledige elevplasser

Rana kulturskole har ledige elevplasser på klarinett, trombone, tuba, cello, fiolin, fløyte, trompet, saksofon, sang, band og teater. Det skal være noen få ledige plasser på andre fag, opplyser Rana kommuen. Les mer »