utdanning

Vil inkludere elever fra privatskoler i velferdstiltak i Nordland

Nordland KrF vil inkludere elever fra private videregående skoler i fylkeskommunens velferdstiltak. Gruppeleder i Nordland KrF, Linda Helen Haukland, fremmer sammen med leder for Nordland KrF, Dagfinn Arntsen, et forslag i fylkestinget... Les mer »
utdanning

Skolene: Nedgang i resultatene fra nasjonale prøver

Årets elever på 8. trinn presterer svakere i lesing og regning sammenlignet med i 2022. I engelsk er det en liten, men positiv endring. 5. trinn gjør det noe svakere i lesing,... Les mer »
onf

Statsbudsjettet 2024: – Regjeringen svikter fagskolestudentene

Organisasjon for Norske Fagskolestudenter (ONF) er svært skuffet over at regjeringen ikke sikrer rettsikkerheten til fagskolestudentene i statsbudsjettet for 2024, gjennom et nasjonalt studentombud for fagskolestudenter. En av ti fagskolestudenter har ikke... Les mer »
tinder dating

Tinder datingtips: Slik swiper du inn høstflørten

Høsten er her, og med begynnelsen av et nytt semester har mange for første gang gått inn i studentlivet – med alt det innebærer. Dette kan inkludere å bytte ut hjembyen med et nytt... Les mer »
mo i rana

26 nye lærlinger valgte Rana kommune som sin vei til fagbrevet

Lærlinger er en viktig del av Rana kommunes nye rekrutteringsstrategi. I dag ble 26 nye lærlinger ønsket velkommen til kommunen. Rana kommune kunne nylig ønske 26 nye lærlinger velkommen, i et oppstartsarrangement på rådhuset,... Les mer »
unio

SSB-rapport: Lønner seg ikke med høyere utdanning i offentlig sektor

De store velferdsyrkene i offentlig sektor med krav om høyere utdanning kommer dårligst ut i lønn når en ser hele yrkeslivet under ett. Det viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som... Les mer »
rein

Sametinget støtter førstehjelpskurs i reindrifta

Sametinget har bevilget 295 000 kroner i tilskudd til Norske Reindriftsamers Landsforbund (NRL) til gjennomføring av førstehjelpskurs i reindrifta.  Norske Reindriftssamers Landsforbund (NRL) har etablert en HMS-tjeneste (helse, miljø og sikkerhet) for... Les mer »
skole universitet

Førsteinntak til videregående i Nordland: 89% har fått førsteønsket

Fredag ble førsteinntaket til videregående skole i Nordland gjennomført, og til sammen 7061 søkere med ungdomsrett har fått tilbud om skoleplass, 89 prosent av dem på sitt førstevalg. Svarfristen er 13. juli. ... Les mer »
håndverk

6,25 mill. kr til å styrke håndverksfagene

Norsk kulturskoleråd tildeles 6,25 millioner kroner over to år gjennom Håndverksløftet, som Sparebankstiftelsen DNB står bak. Pengene skal Kulturskolerådet bruke til å stimulere kulturskoler til å initiere eller styrke tilbud innen tradisjonshåndverksfagene rettet... Les mer »
nfk

Vil fjerne 25-årsregelen i Nordland

25-årsregelen i videregående skole i Nordland vil trolig bli skrotet. –Vårt mål er at flest mulig nordlendinger skal fullføre videregående skole gjennom hele livet. Da må vi legge til rette for det... Les mer »