PODCAST: Forebygg bilrust fra veisalt med bilvask

naf bodø

NAF er kanskje mest kjent for veihjelp i Norge og Europa men det er mange andre fordeler ved å være medlem som nøkkelforsikring, NAF-tester og EU-kontroll. Men man trenger ikke være medlem for å besøke NAF-senteret i Bodø for en EU-kontroll.

– EU-programmet er åpent for alle, og de som ikke er medlemmer kan få en bedømmelse som er nøytral, og da følger vi regelverket som er lagt fra Statens vegvesen og EU, sier Willy Windvik Hanssen som er senterleder for NAF i Bodø.

Rusting av biler som følge av veisalting i Bodø og omegn er et emne som opptar mange, ikke bare under EU-kontroll, og debatten dreier seg om man trenger veisalt, men sand og grus eller heller ikke uskadelig for bilen.

Senterlederen for NAF på Stormyra i Bodø mener bilistene enkelt kan forbygge rustskader med å vaske og spyle bilen regelmessig.

– Når det gjelder salting er det slik at det er satt krav til friksjon på veien, det skal være bare veier og da bruker man salt, det finnes ingen andre alternativ. Og da er det onde i dette at man skader bilen med rust. Og da er det en holdningsendring hos de som har bil om å få vasket bilen under som ofte som mulig, når det er mildvær, sier Hanssen.

Hør podcasten her:

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.