LESERINNLEGG: En «tannløs» regjeringen svikter tennene

tannlege

Statsminister Erna Solberg, husk at tennene er en del av kroppen. Når vi går til lege, betaler vi en egenandel. Resten får legen fra det offentlige. Når vi går til tannlege, er det helt andre regler som gjelder.

Det er jo da på plass å stille kardinal-spørsmålet: Hvorfor er det slik med en Høyre, FrP og Venstre regjering?

Hvorfor skal tennene og munnhulen være unntatt fra ordningen med egenandel, på lik linje med legebesøk ellers? Den er jo også en del av menneskekroppen. Når legen sjekker munnhulen din, f.eks. mht. mandler, ømme kjertler, blemmer på tunga, osv., da er det egenandel.

Men med en gang «tyggeredskapen» skal sjekkes, begynner tusenlappene å rulle.

Demokratene i Norge krever at betalingsregler for tannlege-besøk stilles likt med andre legebesøk. Det er rett og slett en «skandale» at flere og flere nordmenn grunnet de høye prisene – ikke lengre har råd til å få stelt tennene sine her hjemme i Norge, men må reise til utlandet for å få smilet tilbake.

Det norske folk har ventet lenge nok på en ny tannhelsereform som konstaterer at tennene faktisk er en viktig del av menneskekroppen, som «helt klart» snarest må komme inn under egenandel-taket for helsetjenester – slik jeg og partiet Demokratene i alle år har foreslått når det gjelder tennene til det norske folk .

Vidar Kleppe

Tidligere stortingsrepresentant og politisk nestleder for Demokratene i Norge

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.